Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dome ļauj pie Uzvaras pieminekļa svinēt padomju armijas ienākšanas Rīgā gadadienu

Rīgas dome (RD) devusi atļauju trešdien atzīmēt 66. gadadienu kopš padomju armijas ienākšanas Rīgā. Ikgadējais Latvijas Sociālistiskās partijas rīkotais pasākums notiks pie Uzvaras pieminekļa, Diena.lv pastāstīja domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Plānots, ka mītiņā piedalīsies aptuveni 100 cilvēku. Kārtību uzraudzīs policijas pārstāvji.

"Domes rīcībā nebija informācijas, kas liktu pasākumu ierobežot," teic U.Vidauskis. RD atļauju piešķīrusi likumā noteiktajā kārtībā pēc pieteikuma saņemšanas.

Lemjot, vai piešķirt atļauju kāda pasākuma rīkošanai, dome vērtē tā atbilstību likumam. “Lai gan bija dažādas interpretācijas par 16.martu, it sevišķi pirmsvēlēšanu gadā, mēs nevērtējam pasākumu pēc ideoloģijas. Toreiz saņēmām informāciju par drošības draudiem no Drošības policijas,“ teic U.Vidauskis.

Likums par sapulcēm, gājieniem un piketiem nosaka dažādus aizliegumus pasākuma laikā. Nav ļauts vērsties pret Latvijas Republikas neatkarību, aicināt uz vardarbīgu valsts iekārtas grozīšanu un likumu nepildīšanu. Pasākuma laikā nedrīkst sludināt vardarbību, nacionālo un rasu naidu, kā arī klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju.

Tāpat likums paredz, ka pāsākuma laikā ir aizliegts izmantot dažādus ieročus, kā arī pasīvās aizsardzības līdzekļus. Nav ļauts izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģērboņus, himnas un simboliku, arī stilizētā veidā.

66.gadadienu kopš padomju armijas ienākšanas Rīgā atzīmēs no plkst. 10 līdz 14.

1944.gada 13.oktobrī Otrā pasaules kara laikā Rīgu pameta vācu armija un atkārtoti ienāca Sarkanā armija.





Top komentāri

SOS
S
MŪŽĪGS LĀSTS SARKANFAŠISTU - OKUPANTU TERORISTU ARMIJAI
es nesaprotu
e
mani vecvecāki strādāja tā saucamajos Miera laikos vienā lielā pazīstamā uzņēmumā, kurā bija darbinieki ap 1500 un vēl šim uzņēmumam bija filiāle ārzemēs,kur strādāja apm. 2000 cilvēku. (Vai Latvijā vairs ir tik lieli uzņēmumi?)Viņi bija strādnieki un tos laikus atcerējās kā labāko, kas noticis viņu dzīvē. Tie bija 30. gadi , kad cilvēki sāka dzīvot aizvien labāk un labāk- ne sliktāk kā Rietumu attīstītās zemēs.Latvijā cilvēki dzīvoja daudz pārtikušāk pat nekā Austrijā. (Palasiet Zentas Mauriņas tā laika darbus). Jā, tas tiesa- tolaik izpostītā,saspridzinātā, cilvēku resursus zaudējušā Latvijā ,īpaši 20. gados neklājās dažam labam viegli.Neklājās viegli visai Eiropai!!! Bet Padomju Krievija slēpa totālu badu un koncenmtrācijas nometnes Sibūrījā, kā rezultātā tika iznīcināti miljoniem cilvēku. Latvijā to diemžēl arī daudzi nezināja, tikai augšas saņēma no izlūkdienesta info, bet, baidoties no Krievijass dusmām, to neatklāja tautai un mēgināja ieturēt neitrālu politiku, lai paši netiktu ierauti šajā elles ratā. Paņem rokā kaut vai Konversācijas vārdnīcu un palasi par Padomju krieviju!
okej
o
pasakumu nofilmet un katru ta dalibnieku iesudzet tiesa par vardarbibas suminashanu/propogandu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas