Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Domniekiem rokas neceļas, lai atļautu jauna Saktas ziedu paviljona būvniecību

Dot zaļo gaismu jauna ziedu paviljona būvniecībai pie Vērmanes dārza pašreizējā puķu tirgus vietā domes Mājokļu un vides komitejas deputātiem ceturtdien roka necēlās. “Neviens rīdzinieks to nesapratīs,” sacīja komitejas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC), ar to domājot, ka 830 tūkstoši latu, kas saskaņā ar projektu celtniecībai nepieciešami, pašvaldības budžetam ir pārāk liela naudas summa.

Deputāti nolēma izveidot darba grupu, kurā būtu pārstāvētas visas iesaistītās puses, lai saprastu, kādas ir iespējas tirdziņu pārveidot. Tajā būs jāizvērtē, kādu paviljonu būvniecību varētu veikt un no kādiem līdzekļiem to varētu finansēt. “Tālāk lemsim, kad būs zināms cipars, ko mēs varam savākt,” piebilda V.Stepaņenko.

Pirms vairākiem gadiem tapušais projekts, par ko pašvaldības samaksāja 53 tūkstošus latu, paredz izmantot dārgus būvniecības materiālus – stiklus, bez redzamām savienojuma vietām, misiņa jumtu u.c. elementus, kas pašreizējiem ekonomikas apstākļiem ir nesamērīgi dārgi. Pat pēc nesen veiktās pārtāmēšanas būvniecības izmaksas ir aptuvuni trīs tūkstoši latu par kvadrātmetru.

Aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš, kura vadītās iestādes pārziņā ziedu tirgus atrodas, taisnojās, ka ne viņa, bet Arhitektu savienības prasību dēļ savulaik plenērā par labāko atzītā ideja tik ļoti sadārdzināta. Pēdējā laikā viņš gan saņēmis desmitiem zvanus no dažādām būvfirmām, kas apliecinājušas, ka reālā tāme varētu būt par 10-20% mazāka.

Taču pēc deputātu domām pašvaldības budžetam arī tas būtu par daudz, tādēļ viņi pieļāva iespēju sludināt jaunu arhitektu konkursu un gatavot jaunu projektu. Tiesa, uzņemties tikai uz sevi tā īstenošanu pašvaldība nav gatava, tādēļ darba grupā tiks domāts arī par privāta, iespējams, pašu tirgotāju finansējums piesaistīšanu. Privātās investīcijas gan pašlaik ierobežo apstāklis, ka šeit drīkst būvēt tikai pagaidu būvi uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas