Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Egles Rīgai izraudzīsies Ziemassvētku kauju norises vietās

Ceturtdien Rīgas vadība - mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) un vicemērs Andris Ameriks (GKR) - kopā ar SIA Rīgas meži pārstāvjiem dosies uz Tīreļu mežniecību, lai izraudzītos krāšņākās Rīgas Ziemassvētku egles. Tiks izvēlētas trīs Ziemassvētku egles - viena no tām tiks novietota Doma laukumā, otra - 11. novembra krastmalā (pie Akmens tilta), bet trešā - Rātslaukumā, portālu Diena.lv informēja SIA Rīgas meži.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi.

Šogad – Latvijas simtgades gadā – Rīgas lielās Ziemassvētku egles tiks meklētas vēsturiski ļoti nozīmīgā vietā, kur pirms 102 gadiem norisinājās Ziemassvētku kaujas.

Šeit atrodas Rīgas mežu izveidotās un apsaimniekotās Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres vietas, kurām ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēsturē. Tās bija vienas no lielākajām un sīvākajām Pirmā pasaules kara kaujām Eiropā no 1916. līdz 1918. gadam. Ziemassvētku kaujās pirmo un vienīgo reizi uzbrukumā pēc vienota kaujas plāna gāja visi latviešu strēlnieku pulki. Pēc šīm kaujām leģendāras kļuva latviešu karavīru militārās prasmes, drosme un varonība, latviešu strēlniekiem pēc tam spēlējot izšķirošu vēsturisku lomu pasaules mēroga procesos.

Šeit atrodas Antiņu kapi, Rīgas mežu 2016.gadā atjaunotā vēsturiskā medikamentu noliktava, restaurētās latviešu strēlnieku zemnīcas un turpat blakus esošie ierakumu posmu fragmenti.

Katru gadu šo vēsturisko vietu apmeklē vairāki tūkstoši skolēnu, ārzemju tūristu un vēstures entuziastu. Ar notikumiem, kas šeit risinājās pirms vairāk kā simts gadiem, visbiežāk viņus iepazīstina biedrības Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos dalībnieki.

Pēc egļu izraudzīšanās paredzēta desu cepšana uz ugunskura un sarunas ar Rīgas domes vadību, bet pasākuma noslēgumā plānots stādīt jaunas eglītes, kas izaugs izvēlēto Rīgas Ziemassvētku egļu vietā.

Top komentāri

Stulbiņš NEBALSOTĀJS
S
Vai tad šie klauni nevar vismaz dabu likt mierā, bet pēc sazāģē tautu vēl nozāģēs Ziemsvētku egli tur kur tauta sev izcīnīja brīvību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas