Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ēlertes asā kritika par nelaimi Mežaparkā trāpa Vienotības EP kandidātei

Rīgas domes (RD) Vienotības frakcijas vadītājas Sarmītes Ēlertes asā kritika par puikas nāvi zem Mežaparka vilcieniņa riteņiem trāpījusi arī viņas partijas biedrei - uzņēmuma Rīgas meži daļas Mežaparks vadītājai Elgai Zēģelei.

Zēģele ir iekļauta Vienotības Eiropas Parlamenta kandidātu sarakstā ar 12.numuru.

Ēlerte ceturtdien izplatītajā paziņojumā paudusi, ka līdz ar šo traģisko negadījumu "pārtrūka bezatbildības, nolaidības un vienaldzības ķēde".

"Par spīti tam, ka vilcieniņa saimnieki no SIA Baltās ielas nebija pagarinājuši līgumu ar Kultūras un atpūtas parka apsaimniekotāju SIA Rīgas meži, pa Mežaparku nelegāli brauc izklaides vilciens - transporta līdzeklis, bet parka saimniekiem par to nekas nav zināms. Protams, traģēdija varēja notikt arī tad, ja līgums būtu ticis pagarināts. Rīgas mežu vadība atzīst, ka līgumu būtu tāpat noslēguši, jo citu konkurentu nav bijis. Tomēr tas, ka Rīgas mežu deguna priekšā nelegāli braukā labi pamanāms objekts, liecina par parka saimnieka nepārprotamu bezatbildību," savā komentārā pārmetusi Ēlerte.

Viņa piebildusi - visdrošākā liecība tam, ka nelaimes gadījums vai traģēdija Mežaparkā bija tikai laika jautājums, ir haoss parka kopējās atpūtas un satiksmes telpas sadalījumā starp atpūtniekiem un dažādiem transporta un pārvietošanās veidiem.

"Līdzšinējā automašīnu plūsma atpūtas parkā nav sakārtota un ir bīstama. "Bardaks" īsi situāciju raksturo kāds parkā sastapts policists. Rīgas Meži nav gribējuši vai nav spējuši sakārtot savu saimniecību un garantēt, ka Mežaparka apmeklētāji var justies droši. Iespējams, ka pagājušās svētdienas traģēdiju varēja novērst un iespējams, ka tā ir tieši šīs bezatbildības rezultāts," secinājusi Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas