Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FKTK aptur RSK licences; dome lems par glābšanu no maksātnespējas

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi apturēt visu RSK apdrošināšanas AS izsniegto apdrošināšanas veikšanas licenču darbību līdz nākamā gada 31.janvārim, informēja komisija. Šāds lēmums pieņemts, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses.

Tāpat RSK uzlikts pienākums nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz minētajam datumam nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām.

Saskaņā ar šo lēmumu RSK apdrošināšanas AS ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču uzņēmums turpinās pildīt saistības par līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem.

Kā skaidro FKTK, šāds lēmums pieņemts, jo RSK apdrošināšanas AS vadība un akcionārs Rīgas dome nespēja veikt savlaicīgus pasākumus, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību atbilstoši likuma prasībām.

Db.lv vēsta, ka FKTK ir veikusi izpēti RSK un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009.gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62 700 latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1,546 miljoni latu. Tādējādi RSK uz oktobra beigām neizpildīja maksātspējas prasību par summu 1,483 miljoni latu. Saskaņā ar RSK 2009.gada desmit mēnešu pārskatā norādīto tehniskās rezerves 31.oktobrī bija segtas 88,16% apmērā.

Portāls atgādina, ka RSK iepriekš noliedza baumas, ka uzņēmums lauzis līgumus ar vairākām medicīnas iestādēm iespējamo finanšu problēmu dēļ. Toreizējais RSK valdes priekšsēdētājs Dainis Virbalis teica, ka RSK ir finansiāli stabils uzņēmums un izpilda visas FKTK prasības par tehnisko rezervju segumu, kas garantē pilnīgu finansiālo saistību izpildi ar klientiem. D.Vibralis gan decembra vidū iesniedza atlūgumu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komisija otrdien ārkārtas sēdē lems par RSK pamatkapitāla palielināšanu ar kapitāla piesaistes metodi, lai glābtu RSK no maksātnespējas.

D.Virbalis pirmdien norādījis, ka RSK joprojām esot kapitālieguldījumi, kas ļauj tai turpināt pildīt saistības ar klientiem. "Kas attiecas uz FKTK lēmumu, tad tālākie darbības soļi tā izpildei būs atkarīgi no akcionāra - Rīgas domes. No uzņēmuma puses akcionāram visa nepieciešamā informācija un dokumentācija ir sagatavota. Šobrīd uzņēmumam ir jāgaida tās lēmumi gan par privatizāciju, gan par FKTK prasību izpildi, kas akcionāram ir jāpieņem pēc iespējas drīzāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas