Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: lāstekas un sniegs uz jumtiem apdraud gājējus

Iestājoties siltākam laikam, uz ēku jumtiem pastiprināti sācis kust sniegs un ledus, apdraudot gājējus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vēl nav apkopojis datus par trešdienu, taču iepriekšējā diennaktī dienestam nācies doties palīgā kādam vīrietim, kuram galvas traumu bija radījis no jumta krītošs sniega gabals. Cietušajam sniegs uz galvas uzkritis no nama Pērses un Čaka ielas stūrī Rīgā, informēja dienestā. 12 cilvēki, galvenokārt Rīgā, guvuši plecu, galvas, apakšējo un augšējo ekstremitāšu savainojumus, paslīdot un krītot uz slidenām ielām.

Tāpat otrdien Rīgā notikuši divi nelaimes gadījumi ar letālu iznākumu, kas saistīti ar veselības problēmām pēc intensīvas sniega tīrīšanas. Abos gadījumos vīriešiem pēc intensīvas sniega tīrīšanas pēkšņi palicis slikti, viņi miruši.

Ņemot vērā radušos situāciju, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve uzdevis domes namu apsaimniekošanas uzņēmumiem pievērst īpašu uzmanību ēku jumtu tīrīšanai. Citiem namu apsaimniekotājiem viņš atgādina, ka ir jāievēro Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi, kas paredz sniega un ledus notīrīšanu no ēku jumtiem un lāsteku nolaušanu, lai nepieļautu to krišanu.

Par minēto noteikumu neievērošanu draud administratīvais sods fiziskām personām līdz 250 latiem, bet juridiskām - līdz 1000 latiem.

"Atkūstot, sasalstot un atkal atkūstot sniegam uz jumta, veidojas pavasarim līdzīgi apstākļi, kad sniegs un ledus kopā ar lāstekām var viegli nogāzties uz gājēju ietves," aģentūrai LETA teicis Rīgas domes deputāts un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics (PS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas