Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Lietuviešu pilots priecē skatītājus ar lidojumu zem Vanšu tilta

Pieredzējušais lietuviešu pilots Jurģis Kairis sestdien iepriecināja daudzos Daugavas abos krastos sanākušos rīdziniekus un pilsētas viesus, veicot lidojumu zem Vanšu tilta. Šim trikam sekoja skaļi skatītāju aplausi, novēroja Diena.lv.

Pirms tam pilots uzkurināja skatītāju interesi, vairākkārt tuvojoties tiltam, taču pēdējā brīdī paceļoties augstāk, kā arī rādot dažādas figūras. Jāpiebilst, ka šova organizatori iepriekš norādīja: šovā būs redzamas visas sarežģītās pilotāžas figūras, un lidojums zem tilta ir vienkāršs manevrs. Lidojums zem tilta aizņēma īsu brīdi, taču izraisīja lielāko sajūsmu sanākušajos skatītājos.

Rīgas pilsētas svētku laikā notiekošā aviošova laikā, kas vienlaikus bija arī divu pilotu - Spānijas pilota Kastora Fantobas un Krievijas pilotes Svetlanas Kapaņinas - sacensības, par uzvarētāju pēc abiem posmiem kļuva Krievijas pilote, ziņo LETA.

Kā vēstīts, Rīgas svētkus sestdien līdz dienas vidum bija apmeklējuši 100 000 rīdzinieku un pilsētas viesu. No svētku pasākumu baudīšanas cilvēkus neatturēja arī lietus.


Vakarā cilvēkus priecēja Rīgas svētku Uguņotāju sacensības, kurās uzņēmumi sacentās par tiesībām uguņot tuvākajos lielajos pasākumos galvaspilsētā. Kā liecina rīkotāju informācija, no kopumā septiņiem dalībniekiem 1.vietu eguva Svētku aģentūra, kas varēs uguņot 18.novembrī, 2.vietu - Ugunsmeistars, kas iegūst tiesības rīkot uguņošanu Jaungada sagaidīšanā, 3.vietu - Uguns dārzi, kas varēs organizēt pirotehniskos efektus deju mūzikas pasākumā Save the Summer 3.septembrī.

Svētdien svētki turpinās - no plkst.12 līdz 19 Vērmanes dārza estrādē norisināsies 1.Folkfestivāls Pašā Rīgas viducī, Brīvdabas muzejs no plkst.12 līdz 17 rīko Kalēju dienu, tāpat pilsētā norisināsies Triatel xRace 4.posms. Turpina darboties Rīgas svētku tirdziņš Esplanādē, Ketes mājas bērnu radošās darbnīcas un Kultūras centrā Iļģuciems Latvijas amatnieku audumu mozaīkas darbu izstāde Rīgas tekstilmozaīka.

(papildināts viss teksts, papildināta fotogalerija)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas