Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

FOTO: Rīgas dome: Dzīvnieku patversmē Līči situācija būtiski uzlabojusies

Gada laikā situācija pilsētas dzīvnieku patversmē Līči ir būtiski uzlabojusies – sakopta teritorija, uzbūvēti jauni voljeri, izveidojusies laba sadarbība ar brīvprātīgiem, piektdien portālam Diena.lv uzsvēra Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Piektdien dzīvnieku patversmi apmeklēja V.Stepaņenko un Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko.

Kopš 2010. gada patversmi apsaimnieko biedrība Dzīvnieku pansija Ulubele.

V.Stepaņenko norādīja, ka satraukumu rada tas, ka pamesto dzīvnieku skaits pieaug. „Lielajām pašvaldībām kopā ar sabiedriskajām organizācijām daudz uzstājīgāk ir jāpieprasa, lai valstī beidzot tiktu izveidota suņu reģistrācijas datu bāze un notiktu to mikročipēšana, jo tikai tad no īpašniekiem varēs prasīt atbildību par dzīvnieku pamešanu, klaiņošanu, suņu nepieskatīšanu un nodevas nemaksāšanu,” teica V.Stepaņenko.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments iepirkuma procedūras rezultātā ir noslēdzis līgumu ar biedrību Dzīvnieku pansija Ulubele, kas pieņem izsaukumus par bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem, negadījumos cietušiem un klaiņojošiem vai bez saimnieka palikušiem dzīvniekiem, uztur klaiņojošos un bezsaimnieka dzīvniekus Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē, kā arī sniedz viņiem veterinārmedicīnisko palīdzību. Patversmes uzturēšanai mēnesī pašvaldība atvēl nepilnus 5000 latu, gadā aptuveni 60 000 latu.

Patversmē katru mēnesi tiek uzņemti 40 pieauguši suņi, 40 kucēni un 20 kaķi. Rīgas pašvaldība apmaksā 14 dienu dzīvnieku uzturēšanu. Pēc šī termiņa dzīvnieki pāriet privātās patversmēs vai jauno saimnieku aprūpē.

2010. gadā patversmē tika uzņemti 795 suņi un 323 kaķi, savukārt saimniekiem vai privātām patversmēm atdoti 625 suņi un 248 kaķi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas