Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

FOTO: Ziedoņdārza atjaunošana, kurai atvēlēti gandrīz 900 000 latu, neesot šī brīža prioritāte

Lai gan Ziedoņdārzā nepieciešams veikt teritorijas uzlabojumus, tā nav šī brīža prioritāte, portālam Diena.lv norādīja Rīgas pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš. Ziedoņdārza revitalizācijas projektam, kura realizāciju plānots uzsākt 2012. gada sākumā, Rīgas dome (RD) atvēlējusi teju miljons latu lielus līdzekļus.

RD plānojusi veikt Ziedoņdārza, kā arī Miera dārza un Grīziņkalna parka teritoriju revitalizāciju, kam kopumā paredzēti vairāk nekā trīs miljoni latu. Kā norādījusi RD Pilsētas attīstības departamenta preses sekretāre Marija Ābeltiņa, šie trīs parki atjaunošanai izvēlēti, jo atzīti par vieniem no degradētajiem Rīgas objektiem. Lai gan Ziedoņdārzam līdzekļu trūkuma dēļ nekad nav tikusi veikta vispārēja renovācija un parks ticis atjaunots pa daļām, tomēr A. Kalnkaziņš uzskata, ka Ziedoņdārzs ir normālā stāvoklī.

"Lai gan nepieciešamība kaut ko darīt ir, teiktu, ka ne šī brīža," sacīja Rīgas dārzi un parki direktors. Viņš skaidroja, ka, pirmkārt, nepieciešams sakārtot Grīziņkalna un Arkādijas parkus. Tāpat arī Latgales iecirknī, viņaprāt, ir virkne parku, kam nepieciešama rekonstrukcija.

Ziedoņdārzs atjaunošanai tika izvēlēts atbilstoši Rīgas pilsētas degradēto objektu un teritoriju revitalizācijas programmai. M. Ābeltiņa norādīja, ka atklātajos iepirkumu konkursos par Ziedoņdārza revitalizāciju saņemti trīs piedāvājumi un šobrīd notiekot šo piedāvājumu izvērtēšana. Ziedoņdārza teritorijā plānots veikt gājēju seguma atjaunošanu, nožogojuma uzstādīšanu, tūrisma norāžu un ietvju apgaismojuma uzstādīšanu, bērnu atpūtas laukuma atjaunošanu, sabiedrisko tualešu izbūvi, teritorijas apzaļumošanu un citus darbus. A. Kalnkaziņš atzina, ka Ziedoņdārzam patiešām būtu nepieciešams mūsdienīgs rotaļu laukums, tomēr, gājēju segums, viņaprāt, esot normālā stāvoklī.

Vairāki Ziedoņdārzā sastaptie cilvēki portālam Diena.lv sacīja, ka uzlabojumi ir nepieciešami, tomēr liela daļa atzina, ka revitalizācijai atvēlētā naudas summa ir par lielu. "Nezinu, vai ir tik traki, ka nepieciešami 800 000 tūkstoši. Laukumam vajadzētu, bet kopējais stāvoklis ir labs," norādīja Ziedoņdārza apmeklētāja Krista.

Savukārt Vita, kura šobrīd audzina bērnus un uz parku atnākusi pēc piecu gadu pārtraukuma, atzina, ka par parka stāvokli jūtoties patīkami pārsteigta, lai gan būt nepieciešams uzstādīt sabiedrisko tualeti un uzlabot bērnu rotaļu laukumu.

Arī parkā sastaptā rīdziniece Santa sacīja, ka vizuāli Ziedoņdārzs ir viens no sakoptākajiem Rīgas parkiem, kuru viņa kopā ar bērnu apmeklē katru vakaru. "Tas, protams, ir apsveicami un ļoti jauki, bet man kā iedzīvotājai nav saprotams kāpēc tiek tērēta tik liela nauda," teica parka apmeklētāja. Viņa sacīja, ka nepieciešams salabot pāris soliņus, tomēr viņa neredz tik lielas nekārtības, lai šī parka sakopšanai tērētu tik lielu naudu.

Tomēr vairākas jaunās māmiņas norādīja, ka viņas neapmierina bērnu rotaļu laukums un vajadzētu padomāt arī par drošību parkā. Daina, kura šobrīd ir bērna kopšanas atvaļinājuma, sacīja, ka bērnu atpūtas laukums ir paredzēts trīs līdz četrus gadus veciem bērniem, bet pārējiem tur neesot ko darīt. Arī jaunā māmiņa Ieva Dienai sacīja, ka būtu nepieciešamas jaunas atrakcijas, turklāt bieži vien traucējot parkā klīstošie bezpajumtnieki. "

"Parka tālākajā galā vienmēr ir kādi bezpajumtnieki vai dzērāji, kas tur mīt. Gribētos, lai viņu tur nebūtu un vairāk kāds kārtības sargs piestaigātu, bet tā arī droši vien ir utopiska vēlēšanās," sacīja Ziedoņdārza apmeklētāja.

Jau ziņots, ka par vairāk nekā 5 milj.latu atjaunos Grīziņkalnu, Ziedoņdārzu un Miera parku. Projekta kopējās  izmaksas ir 5 268 283 begin_of_the_skype_highlighting   5 268 283 end_of_the_skype_highlighting lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 85% jeb 4 478 040 begin_of_the_skype_highlighting   4 478 040 end_of_the_skype_highlighting lati. Savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 15% jeb 790 243 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas