Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Gandarīti, ka apstādināts Rīgas brīvostas "tiesiskais nihilisms"

Velkoņu kompānijas AS PKL flote vadība ir gandarīta, ka apstādināts Rīgas brīvostas "tiesiskais nihilisms".

To paveikusi Ostu, tranzīta un loģistikas padome, kas atteica brīvostai ļaut tās teritorijā strādāt tikai ostas velkoņiem.

Velkoņu kompānijas valdes priekšsēdētājs Sergejs Odincovs sarunā ar biznesa portālu Nozare.lv pauda prieku par šādu valdības pārstāvju lēmumu. "Tas, ka Rīgas brīvosta pēc zaudējumiem tiesas prāvās, arī Augstākajā tiesā, un vairākiem Konkurences padomes lēmumiem vēlreiz mēģināja Ostu, tranzīta un loģistikas padomē mainīt spēles noteikumus, liecina par ostas tiesisko nihilismu," skaidroja uzņēmējs.

Viņš norādīja, ka pēc tiesas lēmuma, kas lika Rīgas brīvostai slēgt līgumu ar PKL flote, osta ir piedāvājusi neizdevīgu un uzņēmējdarbību diskriminējošu līgumu, jo nosacījumi esot krietni sliktāki nekā pašas ostas velkoņu kompānijai.

PKL flote esot vērsusies tiesā, lai izvērtē ostas piedāvāto diskriminējošo līgumu.

Kā ziņots, apstiprinot grozījumus Rīgas brīvostas attīstības programmā 2009.-2018.gadam, Ostu padome liedza ostai vienai nodrošināt velkoņu pakalpojumus ostas teritorijā, jo, kā atzina premjers Valdis Dombrovskis, tas nekādi nedemonstrētu, ka tiek atbalstīta uzņēmējdarbībai draudzīga un prognozējama vide.

Dombrovskis norādīja, ka osta ir zaudējusi tiesas prāvā pret privāto velkoņu uzņēmumu PKL Flote un tiesa lēmusi tai atļaut strādāt ostā. Tāpat esot pieņemts Konkurences padomes lēmums, kas nav labvēlīgs ostai.

Ostu padome lēma, ka Satiksmes ministrija un Ekonomikas ministrija izpētīs normatīvo bāzi, pieredzi un tiesas spriedumus, kas bijuši Eiropas Savienībā par šo tēmu.

Kā ziņots, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs iepriekš vērsies pie Satiksmes ministrijas valsts sekretāra Anrija Matīsa, lai gūtu pamatojumu ostā brīvai konkurencei neielaist kompānijas, kas vēlas ostā strādāt, tostarp arī PKL flote, lai gan tiesa iepriekš jau piemērojusi sodu par konkurences noteikumu pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas