Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Ganību dambī izcēlušos ugunsgrēku mēģina likvidēt ar granti un smilti

Trešdien ugunsgrēka likvidēšanai angārā Ganību dambī SIA "Rīgas ūdens" piegādā granti un smilti, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

No objekta pārstāvjiem SIA "LLR-Ecotech" tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas, skaidro Valsts vides dienests (VVD). Sadarbībā ar Rīgas domi tiek organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kas ļautu noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

"LLR-Ecotech" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka degošais angārs ticis izmantots kā metāllūžņu noliktava. Patlaban uzņēmumam nav informācijas, kāpēc noticis ugunsgrēks, bet angārs esot nodedzis gandrīz pilnībā. 

Tāpat "LLR-Ecotech" patlaban nevar pateikt, kādi ir iespējamie zaudējumi, jo vēl esot jāsaprot, kas tieši sadedzis un kas, iespējams, saglabājies. 

Papildus tiek īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru.

Patlaban ugunsgrēka dzēšanai Ganību dambī Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde piesaistījusi pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens", kas piegādā kravas ar granti un smiltīm. Tāpat objektā atrodas SIA "Rīgas satiksme" tehnika.

Kā vēstīts, šodien Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā angārā Ganību dambī, apkārtnē izplatoties melniem un kodīgiem dūmiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz šo ugunsnelaimi saņemts plkst.13.53.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, kā arī šlūteņu un putu specializētais automobilis.

Kā novēroja LETA, notikuma vietā strādā daudz ugunsdzēsēju, visa teritorija ir norobežota, angārs tiek dzēsts, izmantojot dažādu tehniku, tostarp ar autopacēlāju no augšas.

Ugunsgrēka vietā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc VUGD aicina Ganību dambja apkārtnē Rīgā iedzīvotājus aizvērt ēku logus, durvis, izslēgt ventilācijas un rekuperācijas iekārtas.

Blakus notikuma vietai ir ierobežota satiksme pa Ganību dambi.

"LLR-Ecotech" 2023.gadā strādāja ar 20,86 miljonu eiro apgrozījumu un guva 81 282 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2019.gadā, un tā pamatkapitāls ir 802 800 eiro. Uzņēmums pieder Austrijas kompānijai "LL-resources".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas