Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gatavojoties bargajam rudenim, Rīgas dome atvēl papildu naudu pabalstiem

Par siltumu no 15.oktobra rīdzinieki maksās gandrīz par 30% vairāk, turklāt oktobrī iedzīvotājus gaida arī gāzes tarifu kāpums. Rīgas dome, gatavojoties bargajam rudenim, budžeta grozījumos atvēlējusi papildu 4,5 miljonus latu iedzīvotāju pabalstiem.

A/s Rīgas siltums (RS) tarifs kāps par 28,5%, proti, pašreizējo 35,46 latu par megavatstundu (Ls/MWh) vietā būs 45,57 Ls/MWh. Kā norādīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes loceklis Ivars Zariņš, iedzīvotāji ļoti vienkārši var aprēķināt, par cik vairāk viņiem nāksies maksāt, — katram latam, ko līdz šim viņi maksāja par siltumu, klāt jāpieskaita 28,5 santīmi.

Saskaņā ar RS apkopotajiem datiem šā gada februārī standarta pašvaldības dzīvojamā mājā siltums mēnesī izmaksāja 50—70 santīmu par kvadrātmetru, attiecīgi no 15.oktobra šis rādītājs varētu sasniegt 65—91 santīmu par kvadrātmetru. Taču to jau aprēķina namu apsaimniekotājs. RS tikai atsūta siltuma rēķinu par māju apsaimniekotājiem vai namīpašniekiem, kuri to sadala uz nama iemītniekiem. Kā Dienai paskaidroja apsaimniekošanas uzņēmumā Pļavnieku nami, katru mēnesi pēc rēķina saņemšanas tiekot veikti aprēķini, sadalot summu uz dzīvokļiem pēc kvadratūras.

Savukārt Rīgas dome jau gatavojas, ka gāzes un siltuma cenu kāpuma dēļ varētu palielināties pabalstu lūdzēju skaits. Tādēļ šā gada budžeta grozījumos 4,5 miljoni latu novirzīti maznodrošināto rīdzinieku atbalstam, stāsta par sociālo sfēru atbildīgā vicemēra Jāņa Dineviča (LSDSP) preses sekretāre Laura Kļaviņa. Trešdien šādu lēmumu atbalstīja finanšu komiteja, vēl par šo priekšlikumu jānobalso deputātiem Rīgas domes sēdē. Vairāk nekā pusi jeb 2,37 miljonus latu paredzēts atvēlēt tieši dzīvokļa pabalstiem — īres un komunālo maksājumu segšanai. Tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai, kas deklarējusi savu dzīvesvietu Rīgā, dzīvo atbilstoši norādītajai adresei un kuras ienākumi viena cilvēka ģimenē nepārsniedz Ls 250, bet ģimenē, kurā ir divi vai vairāki cilvēki, ienākumi nepārsniedz Ls 200 vienam cilvēkam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VAIRĀK PAR TARIFIEM

 

Siltums Rīgā no 15.oktobra sadārdzināsies par 28,5%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas