Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Hamaņu muižas likteni vilcinās lemt arī jaunā dome

Ar katru dienu, ko pašvaldība vilcinās pieņemt lēmumu par Hamaņu muižas turpmāko likteni, vēsturiski nozīmīgā, bet ugunsgrēku un bezdarbības izpostītā ēka Slokas ielā 41a tuvojas sabrukšanai. Lēmumu, ko ar muižas ēku darīt, vairāku gadu laikā nespēja pieņemt iepriekšējais domes sasaukums un arī jaunievēlētie deputāti nesteidzas. Kaut gan Pilsētas īpašuma komitejas deputāti daļēji nodegušās muižas nodošanu privatizācijai pagājušajā mēnesī atbalstīja, Rīgas domes prezidijs nolēma šo jautājumu pagaidām vēl nevirzīt tālākai izskatīšanai, vispirms to vēl nododot izvērtēšanai Izglītības, kultūras un sporta komitejā. Prezidijs šo jautājumu atkārtoti plāno skatīt pēc divām nedēļām.

Kā deputātiem iepriekš skaidroja Īpašuma departamenta Īpašuma atsavināšanas pārvaldes priekšniece Aija Rimicāne, pašvaldība pašlaik saistībā ar šo īpašumu ir iestigusi divās tiesvedībās ar tā nomnieku SIA Mono. Lai no tām izkļūtu, domei jāpieņem lēmums par nekustamā īpašuma nodošanu privatizācijai. Viena no tiesvedībām ir civilprocess par nomas līguma laušanu, bet otra - administratīvais process par privatizācijas priekšlikuma neizskatīšanu vajadzīgajā termiņā. "Un civilprocess visu laiku tiek atlikts, kamēr nav pabeigts administratīvais process. Savukārt, lai to pabeigtu, domei nepieciešams pieņemt lēmumu par īpašuma nodošanu vai nenodošanu privatizācijai," skaidro A.Rimicāne.

Izvērtējot visas iespējas sagatavot privatizācijas atteikumu, departaments secinājis, ka neesot pietiekami spēcīgu un likumos pamatotu argumentu, lai privatizāciju atteiktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas