Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Iesaka erotiskās masāžas saloniem noteikt darba laika ierobežojumus

Rīgas dome (RD) apņēmusies sākt daudz bargāku cīņu pret bordeļiem, lai ierobežotu erotiskās masāžas klubu darbību. Risinājums tam varētu būt normatīvo aktu izmaiņas, kas paredzētu pašvaldībai tiesības noteikt darba laikus erotiskās masāžas klubiem, ziņojis laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze.

Šādu risinājumu Valsts policijas (VP) speciālisti ieteikuši Rīgas domes izpilddirektoram Jurim Radzevičam, kurš ideju vērtējis atzinīgi, tomēr uzskata, ka papildus būtu nepieciešama stingrāka prostitūcijas pakalpojumu sniegšanas vietu kontrole. Viņš portālam Diena.lv sacīja, ka jāsoda ne tikai prostitūcijas pakalpojumu organizētās piedāvātāju grupas, bet arī pakalpojumu saņēmēji.

"Atsevišķām atpūtas un izklaides vietām tiktu noteikts ierobežots darba laiks, atļaujot strādāt, piemēram, no 09.00 – 18.00. Tā kā lielākā daļa klientu šādām iestādēm ir nakts laikā, tas būtiski samazinātu klientu skaitu un līdz ar to arī materiālo guvumu. Tādējādi ar laiku masāžas saloni un citas šāda veida iestādes izmirtu dabīgā ceļā," iespējamo problēmas risinājumu skaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

Tāpat viņa sacīja, ka tā vietā, lai šķiestu laiku un resursus, cīnoties ar šāda veida iestādēm un pierādītu, ka tās pārkāpušas Ministru Kabineta noteikumus, būtu konkrēti darbības ierobežojumi, turklāt par tiem nelemtu RD vienpersoniski.

"Vērā tiktu ņemta gan tiesībsargājošo iestāžu informācija, gan iedzīvotāju sūdzības, dzīvokļu īpašnieku biedrību viedoklis, līdz ar to katra atpūtas un izklaides vieta tiktu izvērtēta individuāli," sacīja L. Juberte.

Šobrīd policijai nav tiesības slēgt šādus masāžas salonus, taču, ieviešot šādus ierobežojumus, policija nekavējoties varētu lūgt pārtraukt salona darbību, ja tiktu fiksēti darba laika ierobežojumu pārkāpumi.

Arī RD Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas loceklis Jānis Šmits (LPP/LC) norādīja, ka problēma ir pašvaldības nespējā lemt par to, kas notiek pilsētas teritorijā. Tomēr viņš uzskata, ka ar darba laika regulējumu nevarēs pietiekami ierobežot šādu masāžas salonu darbību.

"Tas varētu būt viens no pagaidu risinājumiem. Gribētu dzirdēt šos paskaidrojumus no policijas puses, ko tas varētu uzlabot. Tomēr jebkādi pasākumi, kas novērš šādas lietas ir vajadzīgi," uzskata J. Šmits.

Tāpat viņš norādīja, ka vispirms ir nepieciešama politiskā griba, lai cīnītos ar šāda veida iestādījumiem, jo nekas netiks panākts, ja sabiedrībai un politiķiem pret to nebūs pietiekami asas reakcijas.

"Tas ir apkaunojuma traips pilsētai. Ir nepieciešams politiski pateikt – mēs negribam pilsētā šāda veida iestādes, jo tas grauj ne tikai Latvijas tēlu, bet saistās arī ar venēriskām slimībām," pauda J. Šmits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas