Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kontrolieris: šāvējam bija divas pistoles un nazis

Kontrolieris Raitis Pintāns, kurš šodien cieta no bezbiļetnieka uzbrukuma 52.autobusā, LNT šovakar pastāstīja, ka agresīvajam vīrietim bija divas pistoles, kā arī nazis. R.Pintāns viņam neļāvis kāpt arā no autobusa un iestājies durvīs. Kontrolieris uzstājis, ka jābrauc tālāk un jādodas uz policijas iecirkni.

Bezbiļetnieks sācis draudēt, ka nevajag to darīt, jo būšot sliktāk. "Es aizstājos priekšā, viņš no jakas izrāva ieroci, pielika pie sejas un izšāva. Tieši šeit. Tā bija pneimatiskā šautene," stāstīja cietušais.Kontrolieris šo ieroci atņēmis, bet tad vīrietis izvilcis otru un izšāvis. “Tā bija gāzes pistole. Viss salons bija ar gāzi, bērni raudāja,” stāstīja R.Pintāns. Autobusā sācies haoss. Vadītājs atvēris durvis, uzbrucējs meties bēgt. “Es vēl skrēju pakaļ, noķēru, atņēmu viņam arī nazi, kas bija aizbāzts aiz jostas,” stāsta kontrolieris. Viņš pieļauj, ka vīrietis bijis garīgi nelīdzsvarots, par ko esot liecinājis viņa teiktais.  

Jau ziņots, ka šopēcpusdien Rīgas pilsētas 52.maršruta autobusā, kad tas brauca pa Valmieras ielu, kāds pasažieris biļešu pārbaudes laikā ar gāzes pistoli izšāva uz pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme biļešu kontrolieri, ievainojot to, Dienai pastāstīja pārvadātāja preses sekretārs Viktors Zaķis, kurš incidenta brīdī pats atradās autobusā. “Ātrie” ziņo, ka kontrolierim traumēta arī seja. Viņš un vēl trīs cilvēki, ieskaitot šāvēju, tika nogādāti slimnīcā.

Autobuss bija pārpildīts. Viens no  kontrolieriem iekāpa pa priekšējām durvīm, otrs pa aizmugurējām. “Kontrolieris ir lūdzis uzrādīt biļeti, cik var noprast, un tad pasažieris izšāvis. Bija dūmi, panika, cilvēki ieslēdza avārijas slēdzi, lai tiktu ārā no autobusa,” viņš stāsta. Šoferis tūlīt autobusu arī apturēja un izlaida pasažierus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, negadījumā cietuši četri cilvēki. Kontrolierim ir traumēta seja un plecs, bet pats šāvējs, kā arī kāda sieviete un bērns nogādāti slimnīcā, jo, iespējams, saindējušies ar gāzi. “Kontrolierim roka bija diezgan spēcīgi savainota,” atzīmē V.Zaķis.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas