Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā izplaucis vēl viens viktorijas zieds

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā šodien līdz plkst.21 var apskatīt nākamo ūdensrozes viktorija ziedu, informē LU Preses centrs.LU Botāniskajā dārzā zied "Victoria Longwood" ūdensroze, kuras stāds atceļojis no Amsterdamas Botāniskā dārza un ir abu vienīgo savvaļas sugu "Victoria cruziana" un "Victoria amazonica" hibrīds.

Viktorijas sugas "Victoria cruziana" un "Victoria amazonica" savvaļā sastopamas Dienvidamerikas lielo upju baseinos. Augam ir vairāki pumpuri, un katrs no tiem zied tikai 48 stundas. Dabā pumpurs atveras ap saulrietu. Ziedam ir spēcīga smarža un paaugstināta temperatūra, kas pievilina apputeksnētājus kukaiņus. Nākamajā dienā pumpurs aizveras, ieslēdzot tajā kukaiņus. Vakarā zieds atkal atveras, kukaiņi izlido, bet, naktij beidzoties, zieds aizveras otrreiz un nogrimst ūdenī nogatavināt sēklas.Siltumnīcas apstākļos auga ziedēšanas ritms ir līdzīgs dabā esošajam, tomēr zieds var būt atplaucis vēl arī agrā priekšpusdienā un jau vēlā pēcpusdienā - tādēļ nav iespējams precīzi prognozēt katra pumpura atvēršanās un aizvēršanās laiku.Nākamā, iespējams, pēdējā, zieda plaukšanu prognozējam tuvākajās dienās.Pirmais pumpurs atvērās 14.oktobra vakarā.LU Botāniskajā dārzā apskatāmas arī izstādes "Pasaules augļi un sēklas" un "Sūnas un ķērpji".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas