Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

"Live Riga" kampaņu Krievijā neuzskata par galveno iemeslu tūristu interesei par Rīgu

Viņiem ļoti patīk ceļot - agrāk daudzi varēja atļauties doties uz eksotiskām vietām - Taizemi, Bali vai Maldīvu salām -, bet tagad meklē ekonomiski izdevīgākas atpūtas iespējas. Tā ir tikai viena no versijām, kādēļ gadumijā Rīgā bija vērojams tūristu pieplūdums no Krievijas, piektdien vēsta laikraksts Diena. Tikmēr Rīgas dome steidz to pasniegt kā Rīgas reklamēšanas kampaņas panākumu.

Laikraksta aptaujātie tūrisma nozares pārstāvji par būtiskākiem gan saukuši citus iemeslus - garās brīvdienas Krievijā un atvieglojumus vīzu saņemšanai. "Lielākais Rīgas domes nopelns tūrisma attīstībā nav Live Rīga kampaņa, bet pozitīvā dialoga sākšana un Rīgas, Latvijas publicitāte Krievijas politiskajās aprindās un pēc tam masu medijos," šādu viedokli paudis Tūrisma attīstības valsts aģentūras NVS tirgus speciālists Armands Muižnieks. Tajā pašā laikā esot viesnīcas, kas solītos viesus tā arī nav redzējušas.

Maskavas ielās un medijos Rīgas reklāmu, kas projekta Live Rīga ietvaros Krievijas tirgū izmaksāja 174 998 latus, Dienas sastaptie viesi no Krievijas neesot redzējuši. "Man Rīga ir mīļa pilsēta jau no padomju laikiem. Tagad, kad braucām sagaidīt Jauno gadu uz Helsinkiem, kā var neapmeklēt Tallinu un Rīgu, divas ļoti skaistas pilsētas?!" par ierašanās iemesliem teicis Jurijs, kurš ceļo kopā ar draugiem.

Latvijas vēstniecības Krievijā pārstāve Karina Kovale minējusi, ka kampaņa bijusi nozīmīga, taču ir arī citas aktivitātes. Tūristu pieaugumu būtiski ietekmē vēstniecības jaunievedums - ceļojumu dokumentu formēšana, izmantojot kurjerpastu.

Visu Matīsa Arnicāna rakstu "Mīļa un zināma arī bez reklāmām" lasiet piektdienas laikrakstā Diena vai sadaļā Šodien laikrakstā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas