Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mainīs astoņus Akmens tilta balstus

Līdz rudenim iecerēts nomainīt Akmens tilta bojātos apgaismes balstus. Pēc Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" pasūtījuma avārijas stāvoklī esošos astoņus dekoratīvos apgaismes balstus rekonstruēs SIA "Latvijas Energoceltnieks"  (Būvkompānija LEC).

Kopējās projekta izmaksas ir 178 tūkstoši latu.

Pēc rekonstrukcijas projekta izstrādes un akceptēšanas tiks uzsākta jaunu apgaismojuma balstu izgatavošana. Paredzēts, ka apgaismojuma balsta konstrukcijas tiks izlietas no alumīnija, kas nodrošina augtāku noturību pret koroziju. Apgaismojuma kupoli tiks saglabāti iepriekšējie, taču balstos uz mūsdienu prasībām atbilstošiem tiks nomainīti elektrības sadales un kabeļu pievadi, kā arī gaismekļi. Apgaismojumam tiks izmantotas diodes lampas, kas elektroenerģijas patēriņa ziņā ir ekonomiskākas par parastajām.

"Esošie Akmens tilta dekoratīvā apgaismojuma balsti ir piecdesmit gadus veci un vairs neatbilst drošas lietošanas prasībām, tādēļ rekonstrukcija paredz to pilnīgu nomaiņu. Lai saglabātu Akmens tilta vēsturisko arhitektonisko veidolu, jaunie apgaismojuma balsti un gaismekļi tiks izgatavoti vizuāli identiski esošajiem, taču atbilstoši mūsdienu tehnoloģiskajām prasībām. Līdz ar rekonstrukciju tiks atjaunota arī to funkcionālā nozīme un tie no jauna diennakts tumšajā laikā izgaismos Akmens tiltu," komentē "Latvijas Energoceltnieks" valdes priekšsēdētājs Andris Asars-Asarovskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas