Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Mazo Arkādijas parku saglabās, noraidot būvniecības piedāvājumu un mainot zonējumu

Lai saglabātu Mazo Arkādijas parku un nepieļautu tajā būvniecību, Rīgas domē priekšlikums būvēt divas dzīvojamās mājas un biroju ēku, visticamāk, tiks noraidīts.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka domes sēdē izskatīšanai tiks virzīts negatīvs lēmums par būvniecības ieceri Mazajā Arkādijas parkā, un pēc tās noraidīšanas tiks sākts darbs pie pilsētas attīstības plāna maiņas, kurā teritorijai beidzot tiks piešķirts parka statuss.

"Grozījumi aizņems apmēram divus gadus, bet paralēli runāsim ar īpašniekiem, lai padarītu procesu pēc iespējas maigāku un izvairītos no tiesvedības, jo tas varētu aizņemt vēl piecus - septiņus gadus," sacīja Ušakovs.

Tā kā Mazais Arkādijas parks patlaban ir privātīpašums, pašvaldība tajā nevar ne uzstādīt soliņus, ne sakopt celiņus.

Pēc zonējuma maiņas pašvaldība plāno teritoriju pārņemt, to vai nu izpērkot, vai piedāvājot parka pašreizējiem īpašniekiem maiņas zemes gabalu. Lai šo jautājumu risinātu pēc iespējas mierīgākā ceļā, Ušakovs esot iecerējis pats personīgi tikties ar zemes īpašniekiem.

Mazā Arkādija atzīšana par parku un pārņemšana pašvaldības paspārnē varētu aizņemt apmēram divus gadus.

Jau ziņots, ka Āgenskalna iedzīvotāji ir sašutuši par SIA "Grantex" piedāvāto būvniecības ieceri, kas paredz aizbūvēt zaļo zonu Mazajā Nometņu ielā jeb tā saukto Mazo Arkādijas parku. Vairāk nekā 70 rīdzinieku 10.martā pulcējās Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā, lai paustu iebildumus par būvniecības ieceri. Parka aizstāvji projekta attīstītājiem piedāvāja savu palīdzību, lai pieprasītu no Rīgas domes citu zemes gabalu vai kompensāciju, apturētu būvniecības ieceri un saglabātu Mazo Arkādijas parku kā pilsētas zaļo zonu.

Dienu vēlāk arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka Mazais Arkādijas parks turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs, jo šī teritorija un Arkādijas parks veido vienotu vēsturisku zaļo teritoriju. "Pašvaldībai ir jāmeklē tiesiskas iespējas, kā saglabāt Mazās Arkādijas skvēru," sacīja Ušakovs.

Tiekoties ar iedzīvotājiem, Rīgas mērs 17.martā solīja, ka Mazā Arkādijas parka vietā arī turpmāk būs parks, taču Rīgas domei būs jāiegulda daudz darba, lai tas varētu notikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas