Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamnedēļ Rīgas ielās sāks smilšu savākšanu pēc ziemas sezonas

No pirmdienas, 20.marta galvaspilsētas ielās pilnā apmērā sāks ietvju un brauktuvju sakopšanu pēc ziemas sezonas, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ziemas laikā gan uz brauktuvēm, gan ietvēm sakrājušās nogulsnes un smiltis. Ielu uzkopšana noritēs dienas laikā, kad gaisa temperatūra ir piemērota darbu veikšanai. Namu īpašnieki aicināti savākt smiltis arī saviem namiem piegulošajās teritorijās un pagalmos.

Šobrīd vietām smiltis vēl ir slapjas un sasalušas, kas apgrūtina to savākšanu gan uz ietvēm, gan brauktuvju daļā. Darbi noritēs dienas laikā, kad gaisa temperatūra pārsniedz 0 grādus un ir piemērota to veikšanai.

Brauktuvju malu attīrīšana ir daļēji mehanizēts process, jo atsevišķās vietās attīrīšana ir jāveic ar lāpstām.

Ielu tīrīšana un putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā "mitrā tīrīšana" tiks uzsākta tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili saglabāsies virs nulles. Pretējā gadījumā var veidoties satiksmes drošībai bīstamas situācijas, kad brauktuves pēc mitrās tīrīšanas var apledot. Pilnvērtīgu brauktuvju tīrīšanu ar vakuuma iekārtām veic trīs līdz sešas reizes nedēļā.

Arī Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, kura ziemas laikā nodrošināja ietvju uzkopšanu centrā, sāks izkaisīto smilšu savākšanu. Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsargjoslā esošās ielu ietves uzkops pašvaldības un ārpakalpojuma tehnika. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas