Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Namu apsaimniekotājs: informēšana par citu parādiem nav nelikumīga

Iedzīvotāju informēšana par kaimiņu parādiem nav nelikumīga, ir pārliecināts namu pārvaldes SIA Sarkaundaugava vadītājs Dmitrijs Geraskins, kuru šodien citē Neatkarīgā. Viņš atzīst, ka šī metode ir iedarbīga - parāds par siltumenerģiju sācis mazināties. Datu valsts inspekcija (DVI) gan iepriekš paziņojusi, ka šāda rīcība nav samērojama ar mērķi - parādu apgūšanu, tādēļ tas ir pārkāpums.

Par parādnieku publiskošana D.Geraskins konsultējies ar Rīgas domes juristiem. Viņš uzskata, ka rīkojies tieši saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu, kas paredz, ka pārvaldniekam jāinformē par atsevišķu dzīvokļu darbību vai bezdarbību, ja tas var ietekmēt citu dzīvokļu īpašnieku intereses.

Apsaimniekotājs Neatkarīgai stāsta, ka pirms šādas rīcības vērsies arī DVI, tomēr atbildi nav saņēmis. Arī Rīgas pilsētas izpilddirektors neesot saņēmis oficālu vēstuli no DVI, tādēļ inspekcijas iebildumus komentēt nevar.

Pirmo reizi namu pārvaldes vēsturē parāds par siltumenerģiju sācis mazināties, neskatoties uz uz iedzīvotāju maksātspējas kritumu par 40 procentiem, stāsta SIA Sarkandaugava vadītājs.

DVI iepriekš atzinusi, ka saņēmusi lielu skaitu iedzīvotāju sūdzību par daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem, kuri pastkastītēs met lapas ar informāciju par kaimiņu nenomaksātu īres maksu vai komunālajiem pakalpojumiem. Citviet informācija ar vārdiem un uzvārdiem ir izlikta pie ziņojuma dēļa koridorā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas