Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

No jumtiem krītošs sniegs Rīgā divu mēnešu laikā sabojājis 82 automašīnas

No jumtiem krītošs sniegs un ledus Rīgā divu mēnešu laikā sabojājis 82 automašīnas. Salīdzinot ar janvāri, februārī šādu Rīgas Pašvaldības policijā reģistrēto negadījumu skaits ir teju dubultojies.

Janvārī reģistrēti 29 gadījumi, kad krītošs sniegs uzkritis automašīnām un tās bojājis, bet februārī reģistrēti jau 53 negadījumi. Pašvaldības policijas paŗstāve Inese Tīmane gan atzīmēja, ka šādu negadījumu skaits varētu būt arī lielāks, jo ne visos gadījumos bojāto spēkratu īpašnieki vēršas Rīgas Pašvaldības policijā - ir reizes, kad apskates protokolus noformē arī Valsts policijas darbinieki.

Policijas pārstāve skaidroja, ka problēmas risināšana aizņem ilgāku laiku - vispirms policija saņem informāciju, novērtē situāciju, tad meklē īpašnieku vai apsaimniekotāju, noformē protokolu, bet tālāk strādā administratīvā inspekcija. No janvārī reģistrētajiem 29 negadījumiem pagaidām tikai vienā noformēts protokols, bet pārējos turpinās lietvedība.

Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija liecina, ka šogad no 13.janvāra līdz 21.februārim noformēti 296 apskates protokoli, no kuriem 76 ir par nenotīrītiem namu jumtiem, balkoniem, lodžijām, dzegām, ūdens notekcaurulēm.

Administratīvā pārkāpuma protokoli noformēti 72 gadījumos, no tiem 28 - par nenotīrītiem namu jumtiem, balkoniem, lodžijām, dzegām, ūdens notekcaurulēm. Iedzīvotāji par nenotīrītām ietvēm un jumtiem var ziņot izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām vai Pašvaldības policijai. Sods par savlaicīgu ietves vai jumta nenotīrīšanu un lāsteku nenolaušanu ir līdz 250 latiem fiziskām personām un līdz 1000 latiem juridiskām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas