Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nodegušais grausts Jēkaba ielā būs pirmais, kas jāsakārto pašvaldībai

Rīgas pašvaldība nolēmusi pati veikt daļēji nodegušā grausta Jēkaba ielā 24 sakārtošanu un jau rīt, 9.februārī, plāno noslēgt līgumu ar būvuzņēmumu par darbu veikšanu, šodien grausta apmeklējuma laikā sacīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs.

O.Burovs norādīja, ka grausta īpašnieki neesot pildījuši solījumus un ēkas sakārtošana nav sākta. Īpašuma departaments savlaicīgi izsludinājis iepirkuma konkursu būvdarbu veikšanai, un pieteikušies vairāki kandidāti. Ar vienu no viņiem rīt plānots noslēgt līgumu, un būvdarbu izmaksas nepārsniegšot 24 000 latu.

Ēkas īpašnieku - maksātnespējīgās SIA "Jēkaba parks" - administratore Vija Grīga informēja, ka firmai darbu veikšanai neesot naudas, bet to varētu veikt kāda trešā persona.

Tomēr pašvaldības pārstāvji konstatēja, ka - pretēji solītajam - ēkā neviena strādnieka nav, un nolēma, ka ēku sakārtos pašvaldība, pēc tam izdevumus piedzenot no īpašniekiem.

"Īpašnieki ir melojuši, un darbi nav sākti. Šis būs pirmais gadījums, kad pašvaldībai pašai būs jāsakārto privāts grausts. Iepriekš pēc lēmuma pieņemšanas par piespiedu sakārtošanu darbus sāka darīt īpašnieki," sacīja Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC).

Domes 19.janvārī pieņemtajā lēmumā uzdots ēkas īpašniekiem nekavējoties pēc lēmuma spēkā stāšanās dienas sākt grausta sakārtošanas darbus, ievērojot sertificēta būvinženiera atzinumu, Rīgas pilsētas Būvvaldes un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas prasības.

Ne ilgāk kā viena mēneša laikā jāpabeidz ēkas sakārtošanas darbi, un ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas būs jāveic fasādes apsegšana ar dekoratīvo pārsegu, kas atveido fasādes zīmējumu.

Ja trīs darba dienu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas nebūs sākta minēto darbu izpilde, Īpašuma departamentam jāveic nepieciešamos pasākumus ēkas sakārtošanai no budžeta līdzekļiem, kurus vēlāk mēģinās piedzīt no īpašniekiem.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada nogalē trīsstāvu ēkā Jēkaba ielā 24 izcēlās ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, ēka degusi ar atklātu liesmu 350 kvadrātmetru platībā. Policija aizdomās par dedzināšanu aizturēja kādu vīrieti.

Apsekošanas laikā konstatēts, ka ēka ir izdegusi, tai bojāts viss mansarda stāvs un jumta segums, kā arī starpstāvu pārsegumi un ēkas telpiskā noturība ir apdraudēta. Atsevišķi ēkas fasādes fragmenti apvilkti ar sietu, redzams, ka ir iepriekš veikta nesošās ārsienas pastiprināšana ar tērauda konstrukcijām. Ēkas palikusī mansarda mūra daļa ir bez redzamas sasaistes ar citām būves konstrukcijām, un tā var apdraudēt sabiedrisko drošību.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šajā vietā pirms dažiem gadiem SIA "Linstow J24" (tagad - SIA "Jēkaba parks") plānoja būvēt viesnīcu, bet nesaņēma atļauju no pieminekļu sargiem un arhitektiem.

Kopš 2009.gada pavasara SIA "Jēkaba parks" iecelts maksātnespējas administrators, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 100 latu. Puse kompānijas pieder Jurim Vanagam, 30% - Ivaram Lišmanim, bet 20% - Voldemāram Sprūžam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas