Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 24. augusts
Boļeslavs, Bērtulis

Ogres novada pašvaldība iecerējusi pārņemt no Liepiņa rūpes par senlatviešu koka pili Lielvārdē

Ogres novada pašvaldība ir iecerējusi pārņemt rūpes par Agra Liepiņa veidoto senlatviešu koka pili Uldevene Lielvārdē, aģentūrai LETA apliecināja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA).

Mērs pastāstīja, ka pašvaldība ir izteikusi piedāvājumu Liepiņam pārņemt rūpes par senlatviešu koka pili. Šomēnes plānotas sarunas ar Liepiņu par šī tūrisma objekta nākotni.

Helmanis pieļauj, ka senlatviešu koka pils varētu turpināt darboties kā Lielvārdes muzeja filiāle. Pils atrodas uz pašvaldības zemes.

"Mēs esam pateicīgi Liepiņu ģimenei, kura teju 30 gadus ir izglītojusi cilvēkus par latviešu senvēsturi," pauda Helmanis.

Žurnāls "Ievas stāsti" iepriekš vēstīja, ka pils izveidotājs un saimnieks Liepiņš nolēmis, ka šī ir pēdējā pils sezona un to ziemā plānots nojaukt. Viņš bija skeptisks par iespēju pili kādam pārdot, proti, viņš negribot pili nodot citiem īpašniekiem, lai tie pārvērstu par vietu, kur nodarboties ar komercdarbību. "Līdz ar to te būs kvasa un alus būda, liels spēļu laukums ar šļūcamtrubām no plastmasas, nē, nē, to es negribu piedzīvot," žurnālam tika paudis Liepiņš.

Lielvārdes senlatviešu koka pils ir 10.-13.gs. pils ideālrekonstrukcija, kurai par pamatu ņemti arheoloģisko izrakumu materiāli no dažādām Latvijas vietām. Pils īpašnieks un autors Liepiņš pili ir uzbūvējis paša spēkiem, sākot ar 1997.gadu.

Precizēts virsraksts un 1.rindkopa, pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdien gaidāms liels karstums

Svētdien Latvijā būs saulains laiks un gaidāms liels karstums - pat virs 30 grādiem pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas