Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PA prasījusi KM, ko darīt ar Daugavgrīvas cietoksni

Ņemot vērā Daugavgrīvas cietoksnim piešķirto valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa statusu, Privatizācijas aģentūra (PA) ir lūgusi Kultūras ministrijas viedokli par objekta tālāku izmantošanu, Diena.lv teica aģentūras pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa. Viņa gan uzsvēra, ka jāņem vērā, ka tālākas darbības pagaidām ir apgrūtinātas, jo pašlaik turpinās vairāki tiesvedības procesi un objekts vēl nav nodots aģentūrai.

Jau 2008.gadā izskanēja ziņas, ka, iespējams, jau tā paša gada nogalē PA beidzot lauzīs nomas līgumu ar cietokšņa apsaimniekotāju. Par šādu soli aģentūra gan beidzot izšķīrās tikai 2010.gada 3.septembrī, jo firma visu gadu nebija maksājusi nomas maksu un tās parāds sasniedzis jau 355 527,23 latus. SIA Aumeistru muiža objektu vēl joprojām nav nodevusi un rakstiski informējusi aģentūru, ka šo lēmumu plāno apstrīdēt tiesā. Vai tiesa prasības pieteikumu ir pieņēmusi, PA vēl informācijas nav.Ja tiesa to pieņems, šis būs jau trešais tiesas process, kurā iesaistījusies PA un SIA Aumeisteru muiža – pašlaik risinās process lietā par SIA Aumeisteru muiža  parādiem par īres maksu, kā arī par darbiem, kurus firmai bijis jāveic saskaņā ar līgumu, bet kurus tā nav veikusi, stāstīja A.Frīdenšteina-Brīdiņa. Cik ilgi turpināsies tiesu darbi, prognozēt iespējams nav.Savukārt ziņas par nesaskaņām ar Daugavgrīvas cietokšņa nomniekiem parādījās jau 2003.gadā, kad Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) skaidroja, ka nevēlas, lai unikālais kultūras piemineklis pēc privatizācijas nonāktu ar naftas biznesu saistītām kompānijām piederošā uzņēmuma SIA Aumeistaru muiža īpašumā, jo SIA Aumeisteru muiža neko nopietnu neesot darījusi pieminekļa saglabāšanā.. «Līdz ar to nav garantijas, ka privatizācija, ja cietoksnis nonāks Aumeisteru muižas īpašumā, nāks kultūrvēsturiskajam mantojumam par labu,» Dienai toreiz sacīja VKPAI vadītājs. Bažas bija radušās, jo pēc Lursoft informācijas 6,25 procentu 1999.gadā cietoksni izīrējušās SIA Aumeisteru muiža daļu īpašnieks bija uzņēmums Dinaz International, kas bija saistīts arī ar uzņēmumu Baltic oil terminal, kas nebija atkāpušies no savām iecerēm turpat līdzās būvēt naftas termināli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas