Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Elektroniskās mūzikas pasākumus ilgāk par pusnakti vairs neatļaus

Rīgas domē saņemtā pasākuma rīkošanas atļauja elektroniskās mūzikas festivālam Essential KnockOUT Zaķusalā, nebija tas dokuments, kas atļautu pārsniegt normatīvajos aktos noteikto trokšņu līmeni, uzsver pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs. Viņš sagatavojis vēstuli SIA Propeller Productions, kurā brīdina, ka elektroniskās mūzikas pasākumi pēc pusnakts turpmāk netiks saskaņoti.

Policija uzsākusi vairākus kriminālprocesus saistībā ar narkotiskajām vielām.Jau rakstīts, ka naktī no sestdienas uz svētdienu Zaķusalā notika gadskārtējais elektroniskās deju mūzikas brīvdabas festivāls. Kā stāstīja vairāki sašutuši pilsētnieki, pasākums bija ļoti skaļš, un visu nakti tuvā un tālā apkārtnē cilvēki nav varējuši doties pie miera. Cilvēki masīvos mūzikas ritmus izbaudījuši pat Mārupē, Šampēterī, nepieminot tuvo Pārdaugavu, ziņo _LETA_.

Policijas reida laikā pagājušo sestdien pasākumā “Essential Knock OUT” ierosinājusi sešus kriminālprocesus par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, Dienai pastāstīja Valsts policijas preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane.

Noformēti arī 14 administratīvo pārkāpumu protokoli - 12 par Rīgas domes saistošo noteikumu neievērošanu, atrodoties publiskā vietā ar atvērtu alkoholisko dzērienu pudeli. Divi protokoli noformēti par spļaušanu vai dabisko vajadzību kārtošanu tam neparedzētā vietā.

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride pastāstīja, ka trokšņa līmenis pasākumā nav mērīts, jo nav tāda aprīkojuma, turklāt no valsts policijas šāds rīkojums nav saņemts. Nakts laikā saņemti vairāki simti izsaukumu par sabiedriskā miera traucējumiem, un pagāja vairākas stundas līdz tika apzināts, no kurienes nāk troksnis, viņš stāsta. “Šobrīd esam apkopojuši informāciju un informēsim par sūdzībām Rīgas domi, lai viņi izvērtē šādu pasākumu lietderību,” sacīja G.Skride.

Kā informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Zaļūksnis, pasākuma rīkošanas atļaujā bija noteikts, ka pasākuma organizēšana ir atļauta ar nosacījumu, ka tā laikā tiks ievēroti noteikumi "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" un trokšņu līmenis nepārsniegs Ministru Kabineta noteikumu "Vides trokšņa novērtēšanas kārtība" noteiktos trokšņu robežlielumus, kas nakts laikā maksimums ir 50 dB.

Pašvaldības rīcībā nav informācijas par to, vai policija normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir fiksējusi trokšņu līmeņa pārsniegšanu un brīdinājusi pasākuma rīkotājus, ka viņus var saukt pie administratīvās atbildības.

Taču izpilddirektors apņēmies elektroniskās mūzikas pasākumus pēc plkst. 24.00 turpmāk nesaskaņot, kā arī rūpīgi pārbaudīt visus pieteikumus par pasākumiem, kuru gaitā varētu tikt pārsniegts trokšņu līmenis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas