Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Iereibušajam velosipēdistes sabraucējam draud līdz pat 15 gadu cietumsods

Iereibušajam automašīnas vadītājam, kurš otrdienas vakarā Vecmīlgrāvī nāvējoši traumēja velosipēdisti, pēc negadījuma izraisīšanas konstatēts vairāk nekā divu promiļu reibums. Dzērājšoferu skaits šogad palielinājies par 10%, liecina policijas apkopotā statistika.Autovadītājs ir aizturēts Krimināllikuma 260.

panta kārtībā, policija sākusi kriminālprocesu. Par šādu nodarījumu Krimināllikums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.Kā ziņots, Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko pastāstīja, ka ap plkst. 19.30 Dombrovska un Ziemeļblāzmas ielas krustojumā automašīna _BMW_, kuru vadīja iereibis šoferis netika galā ar spēkrata vadību un iebrauca ceļa zīmē. Pēc tam auto uzbraucis 1978.gadā dzimušai velosipēdistei, kas no gūtajām traumām mira.Aģentūra _BNS _novēroja, ka negadījums piesaistīja lielu vietējo uzmanību. Pēc negadījuma notikuma vietā sapulcējās aptuveni 50 cilvēku, kas pārsvarā bija jaunieši. Savstarpēji čalodami, viņi vēroja, kā rīkojas policija un notiek negadījuma apstākļu skaidrošana.Arī vairākas stundas pēc negadījuma uz ielas joprojām stāvēja aptuveni 20 jaunieši un vēroja, kā autoevakuators bija atbraucis pēc bojātā tumšas krāsas _BMW_.

Kopš gada sākuma policija uzskaitījusi 3441 iereibušu autovadītāju, no tiem 434 izraisījuši vai kā citādi bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Diena.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš, pagājušajā gadā uz valsts ceļiem pieķerti 5323 šoferi, kas bijuši apreibinošu vielu ietekmē. Absolūts vairākums – 5143 – bija lietojuši alkoholu. Šāgada pirmajos septiņos mēnešos grādīgo dzērienu ietekmē pie stūres sēdušies 3299 autovadītāji, pārējie 142 atradušies citu apreibinošu vielu ietekmē.

Salīdzinot uz ceļiem pieķerto apreibušo autovadītāju skaitu pērn un šajā gadā, secināms, ka šāgada pirmajos septiņos mēnešos pieķerto dzērājšoferu bijis par 10% jeb 336 vairāk.

Izraisījuši vai bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos pērn bija 719 autovadītāji, šogad līdz jūlija beigām – 434, tādējādi secināms, ka avārijās reģistrēto šoferu skaits nav būtiski audzis.

(papildināta ar policijas statistiku)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas