Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par 58 suņu turēšanu antisanitāros apstākļos - 350 eiro sods

Otrdien, 20. jūnijā, Rīgas domes Administratīvā komisija nolēma piespriest maksimālo par šādiem pārkāpumiem paredzētu naudas sodu - 350 eiro - un dzīvnieku konfiskāciju sievietei, kura 58 suņus turēja dzīvoklī Pārdaugavā antisanitāros apstākļos, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Soda mērs noteikts, pamatojoties uz Dzīvnieku aizsardzības likuma normu neievērošanu – par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem fiziskajai personai var uzlikt naudas sodu no septiņiem eiro līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. 

Konfiscētie dzīvnieki jau kopš pārkāpuma konstatēšanas brīža atrodas dzīvnieku patversmē Ulubele.

Jau ziņots, ka 26. jūnija pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka dzīvoklī Pārdaugavā antisanitāros apstākļos tiek turēti aptuveni 16 suņi. Kārtības sargi devās uz dzīvokli, taču durvis vaļā neviens nevēra. Aptaujājot kaimiņus, noskaidrots, ka dzīvokļa saimniece neesot manīta vairākas dienas, savukārt kāpņu telpā bija jūtama spēcīga smaka. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests darbinieki, lai tie ar kāpņu palīdzību nokļūtu balkonā un ielūkotos dzīvoklī. Izrādījās, ka dzīvokļa saimniecei viss ir kārtībā, tāpat pa balkona logiem bija redzams, ka dzīvoklī atrodas ļoti daudz suņu antisanitāros apstākļos.

Dzīvokļa saimniece beidzot piekrita kārtības sargiem atvērt durvis.

Pati saimniece precīzu suņu skaitu nosaukt nevarēja, taču apgalvoja, ka visi suņi esot čipēti.

Dzīvnieku īpašniece skaidroja, ka viņa suņus audzējot, lielais skaits skaidrojams ar to, ka neesot paspējusi visus pārdot.

Dzīvoklī bija spēcīga izkārnījumu smaka, istabā un virtuvē uz grīdas bija gan izkārnījumi, gan citas smirdīgas vielas, kuru izcelsme nebija nosakāma. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras acīmredzot bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Sadarbībā ar Dzīvnieku Policijas pārstāvjiem Rīgas pašvaldības policijas darbinieki kopumā izņēma 58 suņus, starp tiem bija gan Jorkšīras terjeri, gan špici, gan toiterjeri. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem pēc saimnieces teiktā esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas