Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par astoņiem miljoniem latu rekonstruēs 6.tramvaja maršrutu

No 14.aprīļa tramvaja sliežu ceļu un kontakttīklu rekonstrukcijas darbu dēļ 3. un 6.tramvaja maršruta posmā no Ropažu ielas līdz galapunktam Juglā tiks veiktas būtiskas izmaiņas attiecīgajos tramvaja maršrutos, to kustībā un biļešu izmantošanas kārtībā, Diena uzzināja uzņēmumā Rīgas satiksme. Remontdarbus ir plānots pabeigt 2013.gada vidū.
Ņemot vērā to, ka attiecīgajā ceļa posmā sliežu ceļi ir nolietoti, kā arī kopējā infrastruktūra, ieskaitot elektroapgādi un pieturvietu platformas, ir novecojusi un neatbilst zemās grīdas tramvaja ekspluatācijas, kā arī satiksmes drošības prasībām, ir nepieciešams veikt rekonstrukcijas darbus, Dienai skaidroja uzņēmumā. 

Pēc attiecīgā sliežu ceļu posma rekonstrukcijas beigām Rīgas iedzīvotāji iegūs zemās grīdas tramvajam atbilstošu infrastruktūru - plānots nomainīt sliežu ceļus, kas samazinās gan tramvaja radīto trokšņu, gan vibrāciju līmeni. Tiks nodrošināta mūsdienīga un zemās grīdas tramvajam atbilstoša energoapgāde. Attiecīgajā ceļa posmā tiks paplašinātas pieturvietu platformas, nodrošinot drošu un ērtu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, kā arī pieturvietas plānots labiekārtot ar nojumēm. Pieturvietu platformas tiks paaugstinātas zemās grīdas tramvaja uzbūvei.

Visu rekonstrukcijas darbu laiku 3. un 6.maršruta tramvaji no pilsētas centra pa maršrutu kursēs līdz pieturvietai 45.vidusskola. Tālāk pasažieri varēs pārsēsties 6T.maršrutā, kuru apkalpos autobusi, lai turpinātu tālāko ceļu līdz Brīvības gatves un Juglas ielu krustojumam.

No Brīvības gatves un Juglas ielu krustojuma tiks nodrošināts 6T.autobusu maršruts, kas pasažierus aizgādās līdz pieturvietai 45.vidusskola, kur pasažieriem būs iespēja pārsēsties 3. vai 6.maršruta tramvajā un turpināt ceļu līdz galapunktam.

3. un 6.tramvaja maršruta un 6T.autobusa maršruta kustības saraksts tiks sastādīts tā, lai pasažieri ērti varētu no viena transportlīdzekļa pārsēsties otrā un nokļūt līdz nepieciešamajai pieturvietai. Ņemot vērā izmaiņas maršrutā, tiks veiktas arī izmaiņas kustības sarakstos. Tiesa, kustības intensitāte paliks nemainīga. Pārsēšanās rezultātā pasažieriem ceļā var nākties pavadīt par vidēji četrām minūtēm ilgāku laiku.

6T.maršruta autobusi no 45.vidusskolas uz Juglu kursēs pa Ropažu ielu līdz Apes ielai, tālāk pa Apes ielu, Brīvības gatvi līdz Juglas viaduktam, kur apgriezīsies atpakaļ braukšanas virzienam. Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē un ir paredzētas citiem sabiedriskā transporta maršrutiem.

No Juglas 6T.maršruta autobuss kursēs pa Brīvības gatvi līdz Ropažu ielai un tālāk pa Ropažu ielu līdz 45.vidusskolai. Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē, nogriežoties uz Ropažu ielu paralēli esošajām tramvaju pieturvietām tiks nodrošinātas pagaidu pieturvietas.

Tos pasažierus, kuri ikdienā izmanto pieturvietu pie Sporta akadēmijas, lūdz ņemt vērā, ka šajā ceļa posmā nav izvietotas autobusu pieturvietas, un plānot savu maršrutu jau laicīgi.

Pasažieriem, kuri ikdienā lieto biļetes noteiktam braucienu skaitam vai biļetes iegādājas pie transportlīdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti, kas paredzēta suņa pārvadāšanai - veicot pārsēšanos no 3., 6.tramvaja uz 6T. autobusu vai otrādi, atkārtota e-talona reģistrācija vai biļetes iegāde nav jāveic.

Pasažieriem, kuri izmanto tramvajam paredzētas abonementa biļetes, Rīgas pašvaldības piešķirtos braukšanas atvieglojumus 100% apmērā, kā arī mēneša abonementu 6.maršruta tramvajam, veicot pārsēšanos ir jāveic atkārtota e-talona reģistrācija.

Pasažieriem, kuri neizmanto e talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti (personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti), veicot pārsēšanos katru reizi pie vadītāja ir jāsaņem jauna biļete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas