Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par braucienu no Bolderājas uz centru no tūristiem paņem 290 latus

No kāda vācu tūristu pāra Rīgas transporta sabiedrības taksists par braucienu no Bolderājas līdz Rīgas centram pieprasījis 290 latus, vēsta laikraksts Telegraf. Tūristi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs un šobrīd lietu izmeklē Ekonomikas policija. Taksists gan stāsta, ka naudu nav izspiedis, kļūdījušies paši tūristi, jo pieprasīti vien 29 lati.

Viņš gan laikrakstam nav spējis paskaidrot, kāpēc paņēmis desmit reizes lielāku summu, jau jau reiz pieprasījis nepilnus 30 latus. Taksists vien saminstinājies un atrunājies, ka "velns sajaucis prātu". "Kā jūs rīkos manā vietā?" viņš noteica.

Vācu tūristi Rīgā ieradās ar kruīza laineri, kurš lielā izmēra dēļ nav varējis pietauvoties pasažieru ostā, tāpēc apstājies Bolderājā. No turienes arī vācieši pasūtījuši taksometru līdz Sv. Pētera baznīcai. Tūristi klāsta, ka nonākot galā, viņiem pieprasīti 290 lati. Sākotnēji viņi atteikušies maksāt, taču taksometra vadītājs piedraudējis sievieti saņemt par ķīlnieci, kā arī atņēmis tūristu makus un telefonus. Pēc šāda pavērsiena viņi samaksājuši prasīto naudu.

Taksometra vadītāja Aleksandra versija gan ir atšķirīga. Bolderājā ar tūristiem vienojušies, ka samaksa būs aptuveni 30-40 eiro un Rīgas centrā skaitītājs rādījis 29 latus. Kļūdas dēļ tūristi iedevuši 290 latus. Ar viņiem vēl bijusi vienošanās, ka pēc Vecrīgas apskates viņš aizvedīs viņus atpakaļ uz prāmi - tad arī viņš domājis pārmaksāto summu atdot. Diemžēl tūristi nav ieradušies, tāpēc arī nav bijis kam atdot naudu. Viesojoties Ekonomikas policijā viņš solījis starpību atmaksāt, tiklīdz tie atradīs tūristus. Laikrakstam Aleksandrs liecinājis, ka nekāds kriminālprocess nav uzsākts saistībā ar šo lietu.

Savukārt uzņēmums Rīgas transporta sabiedrība darbinieku negrasās atlaist, jo tas neesot iespējams. Oficiālu informāciju no Ekonomikas policijas tas nav saņēmis, kaut par šo gadījumu ir dzirdējuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas