Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Par netīrītām ietvēm Rīgas centrā draud atlaist Rīgas namu pārvaldnieka centra iecirkņa vadītāju

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) uzdevis izvērtēt pašvaldības uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks iecirkņa Centrs vadītāja atbilstību amatam un lemt par viņa atbrīvošanu no darba, portālu_ Diena.lv _informēja Rīgas domē.

"Rīgas domē pašlaik tiek saņemts īpaši daudz sūdzību tieši par situāciju pilsētas centrā, kad sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem uz ietvēm veidojas apledojums, bet tās nav savlaicīgi notīrītas," skaidroja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību departamentā.

Rīgas namu pārvaldnieks preses pārstāvis Krists Leiškalns atzina, ka par centra iecirkņa vadītājas Antras Klīves darbu pretenzijas bijušas jau iepriekš, arī ceturtdien salīdzinājumā ar citiem Rīgas namu pārvaldnieka iecirkņiem Rīgas centrā situācija ir vissliktākā, ziņo LETA.

"Jautājums ir par vienu konkrētu iecirkni. Šis nav pirmais gadījums, kad ir radušies jautājumi par spēju operatīvi organizēt centra iecirkņa darbu. Citos iecirkņos šodien aktīvi notiek darbs ietvju sakārtošanā un apstrādāšanā ar pretslīdes materiāliem, un jau tuvākajā laikā šis darbs būs izdarīts, bet attiecībā uz centru to nevar apgalvot. Situācija ir problemātiska," LETAI sacīja K.Leiškalns.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot pašvaldības policijai par nenotīrītām un nekaisītām ietvēm, lai varētu sodīt vainīgos.

Kā vēstīts, Rīgas domes vadība devusi uzdevumu Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājam Mārim Kalvem nodrošināt visu atbildīgo pašvaldības dienestu darbu, lai operatīvi novērstu neapmierinošo situāciju uz Rīgas ielām un gājēju ietvēm.

SIA Rīgas namu pārvaldnieks amatpersonām dots uzdevums maksimāli mobilizēt visu sētnieku darbu un nekavējoties uz pilsētas ietvēm sākt kaisīt sāls un smilšu maisījumu.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija kopā ar Administratīvo inspekciju pastiprināti apsekos privātos īpašumus un pārbaudīs, vai no sniega un ledus notīrīti māju jumti, kā arī, vai pie mājām ietves ir tādā stāvoklī, lai iedzīvotāji varētu droši pārvietoties.

Situācija pilsētā ir kritiska, jo gaisa temperatūras svārstību dēļ visur izveidojies ledus un pastāv liels traumu risks iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes departaments trešdienas vakarā pieņēma lēmumu uz Salu tilta noteikt atļautā ātruma ierobežojumu līdz 30 km/h.

Braukšanas ātruma ierobežojums noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kas uz estakādes veidojas straujas gaisa temperatūras maiņas ietekmē.

Lai nekavējoties veiktu avārijas bedru labošanu, uz Salu tilta kompleksa estakādes pār Bieķengrāvi slēgta transportlīdzekļu kustība vidējā braukšanas joslā Jūrmalas virzienā un labajā malējā joslā pilsētas centra virzienā. Satiksmes ierobežojumi tiks atcelti pabeidzot avārijas bedru remontu.

Satiksmes departaments uzdevis SIA Rīgas tilti nodrošināt diennakts Salu tilta brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties uzsāktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas