Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Par noslēpumaina mecenāta ziedojumu LNB iegādātas vērtīgas grāmatas

Pateicoties kāda mecenāta ziedojumam, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) šogad iegādājusies vairāk nekā 200 vērtīgu grāmatu un enciklopēdiju, vēsta LNB. Mecenāts LNB Atbalsta biedrībai lūdzis savu vārdu neizpaust. Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība saņēmusi gandrīz 100 000 eiro ziedojumu. Tas ir pirmais tik liela apjoma privātpersonas ziedojums LNB krājumam un īpaši nozīmīgs atbalsts krīzes laikā, kad bibliotēkas budžets ir ļoti samazināts.

Ziedotie līdzekļi tiks izlietoti trīs gadu laikā, iepērkot aktuālu nozaru literatūru.Šogad iegādāti nopietni zinātniski pētījumi, rokasgrāmatas, enciklopēdijas – vērtīgi un dārgi izdevumi, kurus bez ziedotāja atbalsta LNB nespētu iegādāties. Dāvinājumā plaši pārstāvētas tēmas, kas ir aktuālas un sabiedriski nozīmīgas pēdējos gados pasaulē un Latvijā: globalizācija, vide un ekoloģija, inovācijas un radošums, ekonomikas un sabiedrības ilgtspējīga attīstība. Ekoloģijas tēmā īpaši nozīmīgi ir trīs pētījumi par Baltijas jūru, plašākā un autoritatīvākā ekoloģijas enciklopēdija, enciklopēdiskie izdevumi par klimata izmaiņām, kā arī vairāk nekā 30 grāmatas par zaļo būvniecību, ekoloģisko dizainu, dažādiem alternatīvās enerģijas veidiem. Divas apjomīgas, šogad izdotas enciklopēdijas – par cilvēktiesībām un likumdošanas vēsturi –, kā arī vairāki aktuāli izdevumi par autortiesībām, vides likumdošanu, diplomātisko praksi, Eiropas kriminālajām tiesībām turpmāk būs pieejami LNB Juridiskās literatūras un likumdošanas lasītavā. Pateicoties ziedojumam, iegādāti vairāki nozīmīgi fundamentāli izdevumi vēsturē, filozofijā, valodniecībā: _Cambridge University Press_ 2009.gadā izdotā deviņu sējumu kristietības vēsture, daudzsējumu filozofijas vēsture vācu valodā _Grundriss der Geschichte der Philosophie_, vairāki sējumi no autoritatīvās valodniecības un komunikāciju zinātnes rokasgrāmatu sērijas (_HSK_) – datorlingvistikā, semiotikā, valodniecības vēsturē.Iegādāto 200 izdevumu izstāde būs apskatāma LNB Jaunieguvumu lasītavā, K.Barona 14 no 10.decembra līdz 9.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas