Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par vairāk nekā 5 milj.latu atjaunos Grīziņkalnu, Ziedoņdārzu un Miera parku

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālo atbalstu plāno labiekārtot Rīgas pilsētas degradētās teritorijas Grīziņkalnā un Miera dārzā, pārvēršot tās par iedzīvotājiem un tūristiem pievilcīgu kultūras un atpūtas telpu, informēja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa.

Projektā gaitā tiks veikta Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera parka revitalizācija - tiks atjaunots segums uz gājēju celiņiem, atjaunotas kāpnes un atbalsta sienas, uzstādīts nožogojums, uzstādīts tūrisma norāžu, arhitektūras mazo formu un ietvju apgaismojums un veikta inženierkomunikāciju nomaiņa. Plānots renovēt dārznieka māju, atjaunot bērnu atpūtas laukumu un veikt teritorijas apzaļumošanu, kā arī izbūvēt sabiedriskās tualetes.Projekta laikā plānots rekonstruēt tuvējās ielas - Pļavas ielu, Zaķu ielu, Lienes ielu posmā no Avotu līdz Krāsotāju ielai, Sparģeļu ielu, Ž.Lipkes ielu, Jēkabpils ielu posmā no Daugavpils ielas Ž. Lipkes ielas virzienā, kā arī Kalupes ielu posmā no Katoļu ielas līdz Daugavpils ielai.Pilnveidojot teritorijas infrastruktūru, plānota Zvaigžņu ielas, Laboratorijas ielas, Vārnu ielas, Alauksta ielas, Lauku ielas, Terēzes ielas, Augšielas, J.Asara ielas un Krāsotāju ielas apgaismojuma rekonstrukcija.Projekta "Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija" mērķis ir veikt Rīgas pilsētas degradēto teritoriju funkcionālo aktivizēšanu, atbilstoši pilsētas integrētās attīstības programmai un saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojumu. Projekta ieviešana uzsākta 2011.gada 16.jūnijā līdz ar Rīgas domes noslēgto vienošanos ar valsts aģentūru "Valsts reģionālās attīstības aģentūra" par projekta īstenošanu, norādīja Ābeltiņa.Projekta ieviešanu nodrošina Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Rīgas domes Austrumu izpilddirekciju. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 5 268 283 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 85% jeb 4 478 040 lati. Savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 15% jeb 790 243 lati. Projektu plānots pabeigt 2013.gada septembrī.Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Uldis Jansons norādīja: "Šis ir jau trešais kopīgais projekts publiskās ārtelpas sakārtošanas jomā. Ar Eiropas atbalstu jau tiek realizēts Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšanas projekts, kā arī Spīķeru labiekārtošanas projekts. Pakāpeniski mūsu pilsētas ārtelpa kļūst sakoptāka un pievilcīgāka gan rīdziniekiem, gan galvaspilsētas viesiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas