Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Parādu dēļ sešiem namiem Rīgā atslēgta apkure

Parādu dēļ RS jau atslēdzis apkuri sešos dzīvojamos namos — pārsvarā jaunajos projektos, kā arī 11 nedzīvojamās ēkās.
23 miljoni latu — par tādu summu galvaspilsētas iedzīvotāji patērējuši siltumenerģiju februārī. Ar a/s Rīgas siltums (RS) par to jānorēķinās līdz mēneša trešajai dekādei, taču aprēķini rāda, ka rīdzinieki nespēj pilnībā nomaksāt vēl iepriekšējos rēķinus.

"Siltumenerģijas padeve tiek pārtraukta, ja dzīvokļu īpašnieku pilnvarota persona, apsaimniekotājs vai īpašnieks nav ilgstoši norēķinājies par siltumenerģijas piegādi, turklāt visa nemaksāšanas perioda laikā nav atsaucies uz RS aicinājumiem nokārtot parādsaistības," skaidro RS informācijas daļas vadītāja Linda Rence, neatklājot šo nemaksātāju adreses.

No siltuma atslēgto māju parādi ir 72 000 latu. Kopumā janvārī Rīgā patērēta siltumenerģija par 24,1 miljonu latu, no kuriem nedēļas sākumā nomaksāti bija 17,3 miljoni. Par pērnā gada decembri parāds pašlaik ir 290 000 latu. Trūkstošo naudu RS aizņēmies bankās, lai norēķinātos ar a/s Latvijas gāze par patērēto dabasgāzi, kas veido 83% no siltumenerģijas tarifa.

"Faktiski vairāk nekā 50 dienas RS kreditē lietotājus," stāsta L.Rence.

Diena jau rakstīja, ka, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, pieaug nemaksātāju skaits.

Rīgas apsaimniekotāju asociācijas un SIA Kurzemes namu apsaimniekotājs valdes priekšsēdētājs Igors Trubko teic, ka apsaimniekotāji piedāvā iedzīvotājiem veidot parādu nomaksas grafikus vai vēršas pret tiem tiesā, taču ir arī gadījumi, kad cilvēki nav spējīgi maksāt, turklāt kredītiestādes viņiem vēl atsavina dzīvokļus. Tādēļ asociācija nosūtījusi aicinājumu Ministru prezidentam izstrādāt noteikumus, kas dzīvokļa īpašnieku maiņu pieļautu ar nosacījumu, ja īpašumam nav parādsaistību par apsaimniekošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas