Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Parex Plaza" nosaukumu nemainīs

Kaut gan iespējamais _Parex bankas _jaunais vadītājs Inesis Feiferis izteicies, ka bankas sponsorēšanas politika tiks būtiski pārskatīta un tēriņi samazināti, _Dienas _aptaujātie bankas atbalsta saņēmēji nākotnē raugās optimistiski - vismaz pagaidām netiek runāts par sponsorēšanas līgumu laušanu un projektu īstenošanu tas neietekmēšot. Vismaz pagaidām _Parex Plaza _savu nosaukumu nemainīs, arī Nacionālā teātra izrāžu repertuāru tas neietekmēšot, tāpat arī _ASK Rīga _basketbolisti šosezon grūtības _Parex bankā _nejutīšot.

Pati Parex banka pagaidām ir nogaidoša, norādot, ka lēmumi būs jaunās vadības rokās. "Visi līdz šim noslēgtie sadarbības līgumi ir spēkā esoši. Tad, kad banku pārņems jaunā vadība, tā arī lems par tālāko rīcību ar šiem līgumiem," saka Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists Viktors Zaķis. Pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Panorāma reālākais Parex bankas nākamais vadītājs, Hipotēku un zemes bankas prezidents I.Feiferis norādīja, ka iesāktie sponsorēšanas projekti "acīmredzot kādu brīdi būs jāturpina". "Taču katrā ziņā sponsorēšana un dažādi citi tēriņi tiks drastiski samazināti. Drastiski," stingru pārliecību pauda I.Feiferis.

Par iespējamu sadarbības pārtraukšanu atturīgi izsakās Forum Cinemas (FC) direktors Atis Amoliņš. FC daudzzāļu kinoteātri 13.janvāra ielā vēl pavisam nesen pārsauca par Parex Plaza. "Vienīgais, ko varu pateikt, ir tas, ka mums ir sadarbības līgums uz pieciem gadiem ar Parex banku," viņš norāda. Vaicāts, vai pieļauj iespēju, ka sadarbība var tikt pārtraukta, A.Amoliņš atbildēja, ka ar baumām nenodarbojas.

Parex banka šobrīd arī atbalsta LTV seriāla Neprāta cena uzņemšanu. LTV norāda - līgums, kas noslēgts starp LTV un "Parex banku" saistībā ar seriāla uzņemšanu, ir spēkā, un viss rit, kā līgumā sākotnēji noteikts. "Seriāla uzņemšana nav apdraudēta un līguma nosacījumi nav mainījušies," informē Ieviņa Ancena, LTV sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tāpat Parex banka ir "oficiālā Latvijas Nacionālā teātra banka", liecina bankas mājas lapā publicētā informācija. Ojārs Rubenis, Latvijas Nacionālā teātra direktors, skaidroja, ka Parex banka nav sponsors, kas atbalsta kādu konkrētu izrādi, bet gan teātri kopumā, tādēļ teātra mīļotājus viņš varot nomierināt, ka gadījumā, ja jaunā bankas vadība nolems atteikties no sponsorēšanas, izrādes necietīs un tas neietekmēs arī teātrī strādājošo algas. O.Rubenis gan norādīja, ka ikviens sponsors ir svarīgs un viņš turot īkšķus, lai Parex bankai izdodas. Patlaban visas līguma saistības tiekot pildītas, un teātra direktors cer, ka atbalsts tiks saglabāts.

Parex banka atbalsta arī sporta pasākumus - laikraksts Diena vēstī, ka banka nodrošina trešdaļu basketbola kluba ASK Rīga budžetu. No neoficiāliem avotiem laikrakstam zināms, ka banka uz 2008.gadu uzņemtās saistības pret klubu faktiski jau izpildījusi un sadarbību nākotnē regulē ilggadīgs līgums. "Komanda turpina strādāt parastajā režīmā. Par iespējamām pārmaiņām informācijas pagaidām nav," ASK Rīga ģenerāldirektors Visvaldis Klintsons situāciju komentēja izvairīgi. Kontakti ar bankas pārstāvjiem bijuši paredzēti šonedēļ, tomēr, iespējams, tikšanās tiks pārcelta, līdz bankas jaunā vadība apgūs aktuālākās problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Paraksta līgumu par "Parex bankas" pārņemšanu


ASK Rīga var saldināt dzīvi dibinātājiem

Bez Parex akcijām Krasovickim un Karginam oficiāli nekā daudz nav

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas