Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pārkāpumu gadījumā Rīgas Centrāltirgū pagaidu valde sola vērtēt iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs

Ja pārbaudēs tiks fiksēti pārkāpumi AS Rīgas Centrāltirgus darbā, netiek izslēgta iespēja vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, paziņojusi uzņēmuma pagaidu valde.

Pagaidu vadība pēc iepazīšanas ar pieejamajiem dokumentiem jau esot secinājusi, ka "situācija kapitālsabiedrībā tiešām ir ļoti nopietna - iepriekšējā valde acīmredzami rīkojās nesaimnieciski".

Lai novērstu turpmākos zaudējumus, plānots nekavējoties sākt iekšējo izmeklēšanu par iepriekšējas valdes rīcības atbilstību iekšējam normatīvajam regulējumam un labas pārvaldības principiem. Tāpat esot jāveic ārējais neatkarīgs izvērtējums Rīgas Centrāltirgus izvērtējums par periodu, sākot no 2017.gada.

Pārkāpumu konstatēšanas gadījumā uzņēmuma pagaidu valde sola izvērtēt nepieciešamību vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks no amata atstādinājis Rīgas Centrāltirgus valdi.

Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka uzņēmumā bija plānota vadības sanāksme par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi "neglaimojošu atzinumu".

Pēc viņa teiktā, viņš piedāvājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbildību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Taču, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, valdes locekļi sanāksmi atstājuši, kā rezultātā vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs līdz šim bija Artis Druvinieks, bet valdes locekļi - Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Viņu vietā par priekšsēdētāju iecelts Aigars Apsītis, bet par valdes locekļiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds un Rīgas Centrāltirgus iekšējā drošības dienesta vadītājs Maksims Danovskis.

Firmas.lv pieejamie dati liecina, ka 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 6,99 miljonu eiro apgrozījumu un 100 473 eiro zaudējumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas