Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pašvaldības aģentūra iesaka konkrētu logu siltinātāju un radiatoru mainītājus

Seminārā par daudzdzīvokļu māju renovāciju, kas otrdien notika Rīgas rātsnamā, apmeklētājiem paredzētajos maisiņos bija saliktas arī lapas ar Rīgas Enerģētikas aģentūras (REA) ieteikumiem, kuros līdzās padomiem, kā panākt mazāku maksu par siltumu, ar treknākiem burtiem bija izceltas trīs firmas, kas veic logu noblīvēšanu un radiatoru maiņu. Nosaukumiem klāt atradās arī tālruņa numuri.

«Nē, reklāma tā nav, drīzāk palīdzība iedzīvotājiem,» uzskata REA direktore Maija Rubīna un stāsta, «cilvēku uzruna jāveic tā, lai iedzīvotāji saprastu, ko darīt. Ne jau visi lieto datoru un var pameklēt internetā.»

Konkrētās firmas materiālā ir pieteiktas kā «plašāk pazīstamās». Šo par atlases kritēriju piesauc arī M. Rubīna. Viņa uzsver, ka bez uzņēmuma Andris, kura tālrunis pie logu siltināšanas minēts kā vienīgais, nemaz nezina citus, kas lieto atzīto Euro-Strip metodi logu blīvēšanā: «Viņi darbojās manā mājā daudzos dzīvokļos, darbojās citās.» Dienai gan dažu minūšu laikā internetā izdodas atrast vairāku uzņēmumu un privātu personu sludinājumus par logu siltināšanu, izmantojot tieši minēto tehnoloģiju.

Kompānijas Andris pārstāvim Andrim Lasmanim uzņēmuma reklamēšana esot pirmā dzirdēšana. «Ja tas vēl dotu kādu klientu, tad būtu labi,» viņš sūrojas, ka ar logu siltināšanas biznesu nesokas, jo iedzīvotāji labprātāk maina koka logus pret plastmasas ražojumiem.

Arī uzņēmumā Konveks, kas kopā ar Akva-Teh nosaukti kā konvektoru un veco radiatoru mainītāji, noliedz jebkādu vienošanos ar REA. «Dzirdējuši [par mūsu tālruņa norādīšanu] esam, bet no tā liela labuma uzņēmumam nav,» saka firmas sekretāre. Uzņēmuma vadītājs Sergejs Jegorovs gan atzīst pazīšanos ar REA vadītāju: «Esam rādījuši savas tehnoloģijas.»

M. Rubīna stāsta, ka REA šādu izdales materiālu izplata jau pāris gadu, bet pauž gatavību tagad to vairs nedarīt, jo tas «savu laiku jau ir nostrādājis».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas