Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc Ušakova iniciatīvas Kalpaka pieminekli apkops biežāk

Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) iniciatīvas pašvaldībā  tiek gatavots Rīgas domes lēmumprojekts par nacionālās reprezentācijas objekta statusa noteikšanu pulkveža Oskara Kalpaka piemineklim. Šis statuss ļaus pieminekli kopt vairāk, skaidro mēra preses sekretāre Anna Kononova.No pašvaldības budžeta tas varētu prasīt papildus 4 000 latu gadā.

A.Kononova noliedza, ka mēra iniciatīva ir saistīta ar neseno gadījumu, kad Latvijas armijas pirmā komandiera O.Kalpaka piemineklis bija dziļi zem sniega, kamēr netālu esošais piemineklis Krievijas ģenerālfeldmaršalam Berklajam de Tolli bija attīrīts.

N.Ušakovs uzskata, ka Kalpaka piemineklis ir pelnījis šādu statusu, jo pieminekļa laukums tiek regulāri izmantots valsts protokola vajadzībām un piemineklis O.Kalpakam tiek uzskatīts par nacionālās reprezentācijas objektu.

Piemineklis tika atklāts 2006.gada 22.jūnijā par nodibinājuma Kalpaka pieminekļa fonds piesaistītajiem līdzekļiem, savukārt vēlāk Rīgas dome pieminekli pieņēma dāvinājumā. Līgums starp Ārlietu ministriju, Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem un Rīgas domi nosaka, ka dome uzņemas nodrošināt pieminekļa uzraudzību un apkopi, tāpat kā tiek apkopti citi pieminekļi Rīgā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas