Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pētīs plūdus un nokrišņus Rīgā

Tā kā Rīga pēdējā laikā cieš no tā, ka lietavu laikā applūst ielas un nu jau arī plašākas teritorijas, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments noslēdzis līgumu ar SIA Procesu analīzes un izpētes centrs par hidroloģisko procesu izpēti un prognozēšanu Rīgas pilsētas teritorijā, vēsta Db.lv.

Pētījums tiks izstrādāts departamenta realizētā un ES LIFE+ programmas līdzfinansētā projekta Rīga pret plūdiem ietvaros. Pētījuma galvenais mērķis ir izpētīt hidroloģiskos procesus – plūdus, intensīvus nokrišņus, vēja uzplūdus, krastu noskalošanos, būtiskas gruntsūdeņu līmeņa izmaiņas un to ietekmi uz Rīgas pilsētas teritoriju, modelēt un novērtēt to risku nākotnē saistībā ar klimata pārmaiņām, kā arī izstrādāt rekomendācijas konkrētiem projektiem rīdzinieku aizsardzībai pret plūdiem.

Pēc tam tiks izstrādāts Plūdu riska pārvaldības plāns Rīgas pilsētai, kas ietvers nepieciešamos risinājumus un rekomendācijas, kā arī apskatīs dažādas finansējuma piesaistes iespējas to īstenošanai.

SIA Procesu un vides analīzes centrs izvēlēts atklātā konkursā. Līgums paredz darbus veikt astoņos mēnešos un tā summa ir 69,4 tūkstoši latu (bez PVN).

LIFE programma ir ES finanšu instruments, kas paredzēts dabas un vides aizsardzības jomas projektu atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas