Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pētīs transporta plūsmas Centrāltirgus perspektīvajā attīstības teritorijā

Rīgas domes Satiksmes departaments plāno pētīt transporta plūsmas Centrāltirgus perspektīvajā attīstības teritorijā, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, departamenta rīkotajā konkursā "Transporta plūsmu izpētes un satiksmes infrastruktūras uzlabojumu izstrāde teritorijai starp Krasta ielu, 13.janvāra ielu, Satekles ielu un Dzirnavu ielu" no četriem pretendentiem par labāko atzīts SIA "VIA Design Group" piedāvājums. Plānotā līguma summa ir 12 040 lati, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Satiksmes departamentā atzinuma sniegšanai tika saņemts pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" iesniegums par Centrāltirgus attīstības vīziju. Izskatot iesniegtos materiālus, departaments ir konstatējis, ka Centrāltirgus attīstības vīzija paredz ievērojamas izmaiņas transporta organizācijā, intermodālā transporta mezgla pārcelšanu, kā arī 2800 jaunu apakšzemes un virszemes autonovietņu un piebraucamo ceļu būvniecību un rekonstrukciju.

Atbilstoši saistošajiem noteikumiem Centrāltirgus teritorijā autonovietņu plānošanas un projektēšanas sākuma stadijā ir jāveic iepriekšējās izpētes un pārbaudes par projektējamo stāvvietu radīto papildu ietekmi uz ielu satiksmes plūsmām, krustojumiem un transporta sistēmu.

Lai noskaidrotu Centrāltirgus attīstības vīzijā plānoto objektu radīto papildu ietekmi uz satiksmes plūsmām, krustojumiem un transporta sistēmu, Satiksmes departaments izsludināja iepirkumu par transporta plūsmas izpētes projekta izstrādi.

"Rīgas Centrāltirgus" tiks attīstīts soli pa solim, piesaistot dažādus privātos partnerus, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers norādīja, ka tālākā nākotnē iecerēts ar gājēju tuneli savienot Centrāltirgu, autoostu un dzelzceļa staciju, lai "gājējiem būtu komforts slapjā un aukstā laikā".

Pēc vicemēra teiktā, visai apkārtnei plānots piešķirt jaunu seju, sakārtojot degradētās teritorijas un padarot vidi pievilcīgāku. "Tas viss radīs jauku atmosfēru," teica Šlesers.

Vides sakārtošanai būs nepieciešams piesaistīt privātos partnerus, notikšot arī starptautiski tenderi. "Mums tagad ir svarīgi vienoties, kā tas viss nākotnē izskatīsies," norādīja Šlesers.

"Rīgas Centrāltirgus" neto apgrozījums 2008.gadā bija 4,23 miljoni latu, bet peļņa - 7600 lati. "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Rīgas dome.

"Rīgas Centrāltirgus" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Slavenie Rīgas Centrāltirgus paviljoni darbu sāka 1930.gadā, un tolaik tas bija lielākais un modernākais tirgus pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas