Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pie Brīvības pieminekļa notiks 3x3 basketbola turnīrs

Sestdien un svētdien pie Brīvības pieminekļa notiks pirmajais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā, kurā noskaidros Latvijas pārstāvjus pasaules čempionātā 3x3 basketbolā, kas augusta beigās notiks Atēnās.

Pasaules čempionātā piedalīsies 24 vīriešu un 24 sieviešu komandas. Vīriešu konkurencē startēs arī Latvijas basketbolisti.

Komanda, kas uzvarēs Latvijas čempionātā un izcīnīs tiesības startēt pasaules meistarsacīkstēs, tajās sacentīsies B grupā kopā ar Čehijas, Nepālas, Serbijas, Slovēnijas un Spānijas komandām.

Tikmēr A grupā spēlēs Brazīlijas, Grieķijas, Igaunijas, Kotdivuāras, Krievijas un Šrilankas komandas, C grupā sacentīsies Argentīnas, Dominikānas Republikas, Francijas, Guamas, Ukrainas un Venecuēlas vienības, bet D grupā spēlēs Anglijas, ASV, Ēģiptes, Libānas, Rumānijas un Turcijas komandas.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kurā tiks izspēlēti astotdaļfināli, ceturtdaļfināli, pusfināli, mačs par trešo vietu un finālspēle. Katras komandas sastāvā var pieteikt četrus basketbolistus.
Pasaules čempionāta laikā notiks arī tālmetienu (var piedalīties pa diviem pārstāvjiem no komandas) un "slam dunk" (pa vienam no katras komandas) konkursi.

3x3 basketbola atšķirības no strītbola slēpjas īpašos laukumos ar profesionālu aprīkojumu, stingros spēles noteikumos un sacensību formātā. Mača norisi pārrauga tiesneši.

Pirmais oficiālais starptautiskais 3x3 basketbola turnīrs notika 2010.gadā Singapūrā pirmo Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu ietvaros. Pirmais 3x3 basketbola turnīrs Latvijā tika sarīkots 2011.gada 9. un 10.jūlijā pie Arēnas Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas