Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Piektdien Rīgā norisināsies festivāla "Nāc līdzās!" noslēguma pasākums

Piektdien plkst. 11 VEF Kultūras pilī norisināsies festivāla _Nāc līdzās! _noslēguma koncerts. Festivāls notiek jau 14. reizi un tajā piedalās bērni invalīdi, bērni no patversmēm un citu atstumto sociālo grupu bērni. Tas tiek organizēts jau no 1997 .gada un katru gadu tajā piedalās ap 1000 dalībnieku gan no speciālajām skolām un rehabilitācijas centriem, gan individuālie dalībnieki no visas Latvijas. 

Pēdējos četrus gadus festivāls notiek vairākos posmos – vispirms notiek četri reģionālie festivāli Latvijas novados, no kuriem tiek izvirzīti labākie priekšnesumi, mākslas darbi uz Rīgas Lielkoncertu. Lielkoncertā izvirzītajiem laureātiem arī šogad tiks dota iespēja Ziemassvētkos uzstāties kopā ar labākajiem profesionālajiem skatuves mākslas meistariem labdarības akcijā Nāc līdzās Ziemassvētkos, kas šogad notiks īpaši skaistā vietā – Rundāles pilī.

Bērnu vecāki atzīst, ka ļoti bieži tā ir pat vienīgā iespēja bērnam sevi radoši apliecināt lielākas sabiedrības priekšā. Šajos pasākumos piedalās arī tādi bērni, kuri pat neapmeklē nevienu skolu, jo viņiem vajadzīga pastāvīga mājas aprūpe.

Šogad visiem laureātiem jau otro gadu būs iespēja piedalīties Lielajā Meža stādīšanas talkā, ko palīdzēs noorganizēt Zemgales mežsaimniecībā 21.maijā. Un šogad dalībnieki jau varēs apskatīt, kā aug pagājušajā gadā iestādītās 3000 priedītes.

Festivāla organizētāji aicina ikvienu ar savu klātbūtni atbalstīt tā ideju un īpaši aicināti ir Rīgas skolu skolēni. "Tikai rodoties šīm tiešajām kontaktēšanās iespējām, viņi ierauga, ka tepat līdzās dzīvo viņu vienaudži, kam dzīve nav bijusi tik labvēlīga. Ikdienā viņi šos bērnus pat neredz. Viņiem nav  iespējas iepazīt vienam otra pasauli. Un nav iespējams veidot pareizu izpratni par normālām attiecībām starp dažādām sabiedrības grupām uz nezināšanas, nesaprašanas bāzes. Bet sapratni un iejūtību vislabāk ir sākt veidot jau bērnībā," norāda  Festivālu fonda valdes priekšsēdētāja un festivāla Nāc līdzās! organizētāja Sarma Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas