Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Policija: Samazinājies sūdzību skaits par bāros apkrāptiem ārzemju tūristiem

Rīga pakāpeniski kļūst par tūristiem draudzīgāku vietu, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste. Par to liecina arvien mazāks skaits sūdzību par nesamērīgi lieliem rēķiniem Rīgas izklaides un ēdināšanas vietās.

S. Graikste skaidro, ka šobrīd tūristu apkrāpšana vairs nenotiek tādā apjomā, kā tas bijis pirms pāris gadiem, kad bijusi arī rezonanse medijos ārpus Latvijas. Par to, kā norāda S. Graikste, jāpateicas policijai un Rīgas domei (RD), kas pie šī jautājuma ir mērķtiecīgi strādājusi.

"Šis ir tas gadījums, kad šī rīcība ir devusi acīmredzamu pozitīvu rezultātu sabiedrībai un arī atsauksmēm par Latviju kopumā,"uzskata LVRA izpilddirektore.

Par situācijas uzlabošanos liecina arī Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes apkopotā informācija par Rīgas centra iecirkni. Šobrīd izmeklēšanas stadijā ir trīs šogad uzsākti kriminālprocesi, portālam Diena.lv pastāstīja VP preses sekretārs Toms Sadovskis.

Viens kriminālprocess uzsākts par iespējamu krāpšanu vienā no Rīgas centra atpūtas un izklaides vietām, savukārt divi – par iespējamu nelikumīgu maksājumu kartes izmantošanu. Šajos gadījumos tūristi ir ziņojuši, ka, norēķinoties ar maksājumu kartēm, no tām ir pazudusi lielāka naudas summa nekā bijis norādīts rēķinos. Policija saņēmusi vēl četrus iesniegumus, taču izrādījies, ka sūdzības nav bijušas pamatotas.

"Ja mēs salīdzinām ar pagājušo gadu, situācija ir uzlabojusies. Pagājušajā gadā šajā pašā laika posmā bija nedaudz vairāk šāda veida sūdzību un arī kriminālprocesu," norādīja T. Sadovskis.

Šīs tūrisma sezonas laikā aktualizējusies kāda cita problēma, proti, pēdējo divarpus mēnešu laikā policija uzsākusi četrus kriminālprocesus par gadījumiem, kad tūristus apzagušas Rīgā iepazītas meitenes. Visos četros gadījumos ārvalstnieki iepazinušies ar kādu meiteni un, pēc kopā pavadīta vakara, meitenes tikušas uzaicinātas uz viesnīcu. Brīdī, kad tūrists neatradās viesnīcas istabiņā vai bija iegājis dušā, meitene nozuda ar viņa personīgajām mantām. Tas, kā norāda VP pārstāvis, liecina par to, ka tūristi mēdz vieglprātīgi izturēties pret savām mantām.

"Šos četrus gadījumus nevar nosaukt par tendenci, ka tā notiktu ar katru tūristu, bet tā varētu būt lielāka problēma nekā krāpšanas un nepamatoti rēķini," uzskata T. Sadovskis.

Savukārt LVRA uztrauc saņemtās atsauksmes par to, ka vairākos gadījumos tūristi nav ielaisti Rīgas naktsklubos. "Protams, to var definēt kā uzņēmuma politiku, bet nekādā gadījumā nedrīkstētu būt tā, ka ārvalstu tūrists aiziet kopā ar vietējo uz naktsklubu un pasaka, ka vietējais var ienākt, bet svešajam ir jāpaliek ārpusē," skaidroja S. Graikste. LVRA rīcībā pagaidām ir informācija par atsevišķiem gadījumiem, taču tas, kā norāda S. Graikste, atstāj nedraudzīgas pilsētas un valsts iespaidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas