Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Raidījums: Gandrīz visu RNP iecirkņu vadītāju amatos strādā Saskaņas biedri

Pašvaldības uzņēmumā Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) lielākā daļa iecirkņu vadītāju ir partijas Saskaņa biedri, svētdienas vakarā vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

RNP kapitāldaļu turētājs un tiešais pārraugs ir Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). 

RNP struktūra sadalīta septiņos Rīgas iecirkņos. Kā pārliecinājās Nekā personīga, gandrīz visus iecirkņus vada Saskaņas biedri. Iecirknī Zemgale pirms dažiem mēnešiem vadītājas vietnieces amatā nonākusi pēdējās Saeimas vēlēšanās neveiksmīgi kandidējusī Aleksandra Cimbale (Saskaņa). Priekšniece ilgstoši slimo, tāpēc par viņas aizvietotāju iecelta Cimbale. Līdzīgi no Saskaņas saraksta kandidēja, bet Saeimā neiekļuva iecirkņa Kurzeme vadītāja Jekaterina Morozova.

Tāpat iecirkņa Jugla vadītājs Aleksandrs Pavlovskis kā Saskaņas biedrs mēģināja iekļūt 13.Saeimā. No Saskaņas pašvaldību vēlēšanās Babītē savulaik kandidējis Arnis Kriķis, kurš vada iecirkni Centrs.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā mikrorajonos Saskaņai bija izraudzīti 52 partijas biedri, kas strādāja kā koordinatori. Starp tiem bija arī RNP iecirkņu vadītāji. Morozova bija koordinatore Mežciemā, tagadējā Zemgales priekšnieces vietniece Cimbale un arī iecirkņa Austrumi vadītājs - Pļavniekos. 

Arī iecirkņa Daugava vadītājs Vjačeslavs Troškovs savulaik aktīvi iesaistījies vēlēšanās, bet šobrīd  no politikas esot pagājis malā.

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (Saskaņa), kas arī neilgi strādājusi RNP, raidījumam saka: "Tur strādā, pirmkārt, ļoti daudz cilvēku. Otrkārt, tie cilvēki tur strādā daudzus gadus. Ja mēs paskatīsimies, no kurām partijām šie cilvēki nākuši uz šo darbu, tad iespaids, kas varētu rasties par to, ka RNP ir kaut kāds Saskaņas pakļautībā strādājoša iestāde, tas ir ļoti maldinoši."

Raidījums uzsver, ka partijas cilvēku likšana amatos bijusi līdzšinējo gadu apzināta Saskaņas pieeja. Tas ļauj kontrolēt informāciju, iepirkumus un naudas apriti. Līdzās tam cieši stāvējis uzņēmējs Ēriks Teilāns. Kad Ušakovs kļuva par Rīgas mēru, Teilāns bija viņa padomnieks. 

Tieši Ušakova pārraudzītajā RNP karjera sākusies vēl diviem ar Teilānu saistītiem cilvēkiem. Teilāna meita Elīna šobrīd strādā par RNP finanšu direktora vietnieci.

Pirms trim gadiem Teilāne kļuva par īpašnieci sportiskajam apvidus auto, ar ko kādu laiku brauca Ušakovs. Tagad tādas pašas markas un izlaiduma gada auto norādīts pēdējā deklarācijā, ko Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniedzis Teilānes vīrs Jevgenijs Korols. Vēl 2012. gada sākumā Korols bija tehniķis RNP, taču tad kļuva par Tehniskās pārvaldes direktoru un pēc tam jau gadu vēlāk nonāca valdē. Tieši ap šo laiku Korols kļuva par Ērika Teilāna znotu, ziņo Nekā personīga.

Tešo gadu Korols ir valdes loceklis pašvaldības uzņēmumā Rīgas siltums. 

Rīgas siltumā raidījumam Nekā personīga apstiprināja, ka Teilāna znots valdē 2015.gadā nonāca bez konkursa.

Neoficiāli zināms, ka kopš pagājušā gada, kad sākās KNAB aresti saistībā ar Rīgas satiksmi, Teilāns Latvijā nav redzēts. Deklarētā adrese viņam ir Monako, bet pārsvarā viņš šajā laikā uzturoties Apvienotajos Arābu Emirātos un arī Šveicē.

Teilānam piederošā apdrošināšanas kompānija Baltijas apdrošināšanas nams šo gadu laikā ticis pie līgumiem Rīgas struktūrās. Vēl pērnā gada novembrī kopā ar divām citām kompānijām Baltijas apdrošināšanas nams ieguva 3 miljonu līgumu par Rīgas satiksmes darbinieku veselības apdrošināšanu. Vasarā par 248 000 eiro darbiniekus apdrošināja Rīgas meži. Teilāna sievai piederošā apdrošināšanas brokeru firma Attollo brokers izmantoja iespēju, ka pašvaldība var izvēlēties jebkuru apdrošināšanas brokeru uzņēmumu, kas tālāk bez konkursa var noslēgt daudzmiljonu līgumus ar jebkuru apdrošinātāju. Šādi Teilāna ģimene apkalpoja Rīgas satiksmi un RNP.

Top komentāri

Valmierietis
V
Nīkulīgie,nespējīgie Rīgas latvieši,jūs esat kapitāli padirsuši Rīgu krieviem! Rīgas dome krievu rokās.RS krievu rokās,RNP krievu rokās.Vai jums, ,,latvieši'',Rīgā vispār kaut kas pieder?Ko dod mums esība NATO,ko dod mums NATO karaspēks latvijā,ja no pa Rīgu braucošām mašīnām gandrīz puse ir ar krievijas numuriem???
aha
a
arī paredzamais jaunais Rīgas vicemērs ir no tās pašas šlakas!
>:-)
&
BIEDRI ! Šie, biedri, nav mūsu biedri !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas