Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Rammstein pateica – vai nu ar specefektiem, vai vispār nē

Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu par grupas _Rammstein _koncerta rīkošanu ar visiem uguns specefektiem, lai arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) lika rīkoties citādi, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis mazākais no diviem ļaunumiem.

Jau ziņots, kas par rupju ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu, ceturtdien vakarā rīkojot grupas Rammstein koncertu, VUGD plāno piemērot 1000 latu naudas sodu Arēnai Rīga. Ja vajadzēs, vērsīsies arī Valsts policijā kriminālprocesa sākšanai pret atbildīgajām amatpersonām.

Koncertā kā specefekts tika izmantota uguns, lai arī tobrīd pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā, nebija nodrošināta ūdens padeve.

Sākotnēji organizatori saņēmuši informāciju, ka ūdensapgādi līdz koncertam varētu atjaunot. «Gaidījām, kad ūdens parādīsies, taču tas nenotika. Nolēmām netracināt pūli un sanākušos cilvēkus ārā nedzinām, jo tad sāktos ļembasti, grautiņi un masu nekārtības,» stāsta A.Babris. Akceptu koncerta rīkošanai viņš devis, jo Arēnā Rīga bija klāt daudzi atbildīgo dienestu pārstāvju, pie halles dežurēja divas ugunsdzēsēju mašīnas un pašā zālē skatuves tuvumā nebija degošu materiālu, uz kuriem šova laikā varētu pārmesties liesmas.

«Mēs nepieņemtu šādu lēmumu, ja nebūtu pārliecināti, ko mēs daram,» viņu papildina Kristaps Kārkliņš no koncertaģentūras FBI. «Rammstein izmantotā pirotehnika ir augstākās klases un augstākās drošības. Paši grupas dalībnieki atradās tikai dažu centimetru attālumā no tās, skatītāji – tālāk,» viņš atzīmē un piebilst, ka izmantošanas gatavībā bija ugunsdzēšamie aparāti.

Koncerta rīkotāji no VUGD neesot saņēmuši nekādu oficiālu rīkojumu par pasākuma atcelšanu, tikai caur medijiem dzirdēja - ja netiks atjaunota ūdens apgāde, koncertam nevajadzētu notikt. «Mēs nevaram nodarboties ar pašdarbību un tāpat vien atcelt koncertu,» uzsver K.Kārkliņš. Viņš stāsta, ka VUGD lūdza organizatorus izskatīt iespēju samazināt pirotehnikas apjomu, taču Rammstein pārstāvji tam kategotiski iebiklda: «Tas bija grupas lēmums – vai nu tā, vai vispār nekā.»

Savukārt VUGD priekšnieks Ainars Pencis Diena.lv teica: «Viņi skaidri un gaiši zināja, ka Arēnā Rīga nebija nekāda ūdensapgāde, bet atļāva rīkot šovu, kur tika izmantota atklāta uguns. Viņi apzināti gāja uz pārkāpumi, pakļaujot 10 tūkstošu cilvēku dzīvības briesmām.»


Pie Arēna Rīga tobrīd dežūrēja divas ugunsdzēsēju mašīnas, taču, ja būtu izcēlies ugunsgrēks, tās būtu bezspēcīgas, jo ūdensvadā nebija pietiekama ūdens spiediena.

Maksimālais naudas sods, ko VUGD šajā gadījumā var piemērot Arēnai Rīga, ir 1000 latu. Taču ugunsdzēsēji ir gatavi arī vērsties Valsts policijā kriminālprocesa sākšanai pret atbildīgajām amatpersonām.

Jāatgādina, ka ceturtdienas vakarā pie Brasas tilta plīsuša ūdensvada dēļ Daugavas labā krasta dzīvojamās mājās bija vājš ūdens spiediens vai ūdens nebija vispār.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas