Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

RD no SC saraksta visvairāk iekļuvuši "ušakovieši",tomēr mērs var būt arī Šlesers

Jau šonedēļ notiks pašas lielākās Rīgas domes - “Saskaņas Centra” - jaunās frakcijas pirmā sēde. No ievēlētajiem SC deputātiem lielākā daļa ir "ušakovieši", taču aģentūra LETA vēsta, ka tikpat labi mēra krēslu vēl joprojām varētu ieņemt Ainārs Šlesers (LPP/LC).“Jau ir zināms mūsu frakcijas deputātu sastāvs, mēs zinām kam rīdzinieki ir uzticējuši savas balsis.

Un tagad varam sākt pilnvērtīgu darbu, lai izveidotu jauno koalīciju. Koalīciju, kas maksimāli būs spējīga izpildīt solījumus vēlētājiem” – paziņoja “Saskaņas Centra” priekšsēdētājs Nils Ušakovs.Visi lēmumi, kas saistīti ar koalīcijas izveidošanu, tiks pieņemti, saskaņojot tos ar apvienības “Saskaņas Centrs” valdi un frakcijas deputātiem.

Pēc Centrālās Vēlēšanu Komisijas provizoriskiem datiem Rīgas domē pēc “Saskaņas Centra” sarakstiem ir ievēlēti Nils Ušakovs, Sergejs Dolgopolovs, Mihails Kameņeckis, Viktors Gluhovs, Leonīds Kurdjumovs, Igors Pimenovs, Sergejs Zaļetajevs, Andrejs Kozlovs, Jānis Adamsons, Vadims Baraņņiks, Svetlana Savicka, Igors Kuzmuks, Igors Solovjovs,  Jefimijs Klementjevs, Maksims Tolstojs, Natālija Mirska, Nikolajs Zaharovs, Ruslans Pankratovs, Tatjana Lukina, Igors Zujevs, Ivans Ivanovs, Olga Veidiņa, Sergejs Hristoļubovs, Valērijs Petrovs, Viktors Fedotovs, Vadims Frolovs.

No SC iegūtajām 26 deputātu vietām TSP saņems gandrīz pusi jeb 11, savukārt partijas JC pārstāvji, kuru mēra amata kandidāts ir Sergejs Dolgopolovs, un Alfrēda Rubika vadītā LSP saņems pa septiņiem mandātiem. Vienu mandātu ieguvis arī biedrības "Prāta spēks" pārstāvis, vēsta aģentūra LETA.

Neoficiālās sarunās tiek minēts, ka Rīgas mēra kandidatūra atkarīga no domē ievēlēto SC deputātu sastāva - cik daudz būs TSP pārstāvja Ušakova, cik - JC pārstāvja Dolgopolova atbalstītāju. Oficiāli priekšvēlēšanu kampaņas laikā kā mēra amata kandidāts tika reklamēts Ušakovs, tomēr savu vēlmi ieņemt mēra krēslu nav slēpis arī Dolgopolovs. Tiek runāts, ka pēc izmantošanas vēlētāju pievilināšanai Ušakovs varētu tikt pastumts malā un viņa vietā "iebīdīts" politikā daudz pieredzējušākais Dolgopolovs.

Tiek apspriesta arī iespēja, ka Rīgas mēra krēslu varētu ieņemt SC potenciālās sadarbības partneres - partijas LPP/LC, kura ieguvusi 12 mandātus, - līderis Ainārs Šlesers, bet vicemēru amatus - Dolgopolovs, Ušakovs un LPP/LC pārstāvis Andris Ameriks.

Netiek izslēgta arī iespēja, ka mēra krēslu varētu ieņemt Dolgopolovs, Šlesers tiktu iecelts par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju, bet par pilsētas izpilddirektoru - bijušais mērs Gundars Bojārs (kādreiz LSDSP, tagad - LPP/LC).

Domes vēlēšanās uzvarējušo partiju pārstāvji par iespējamo amatu sadalījumu pagaidām izsakās diezgan negribīgi, apgalvojot, ka vispirms esot jānoskaidro darbības prioritātes un jāizveido komanda. SC un LPP/LC pārstāvji oficiāli par amatu sadalījumu plānojot runāt rīt, 10.jūnijā.

SC sastāvā ir piecas partijas - TSP, partija "Jaunais centrs" (JC), Daugavpils pilsētas partija, Latvijas Sociālistiskā partija (LSP) un Sociāldemokrātiskā partija - SDP (SDP), kā arī SC ir noslēgts sadarbības līgums ar biedrību "Prāta spēks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas