Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RD plāno trešo reizi sabiedriskai apspriedei nodot Rīgas teritorijas plānojumu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja ieceri trešo reizi sabiedriskajai apspriešanai nodot Rīgas teritorijas plānojumu līdz 2030.gadam (RTP2030), noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas teritorijas plānojums ir pilsētas ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei. Dokumenta izstrāde tika uzsākta 2012.gadā un pēc apstiprināšanas tā darbības periods būs līdz 2030.gadam.

Jaunāko pilnveidoto versiju Pilsētas attīstības departaments Rīgas domei iesniedza jau pērnā gada oktobrī. Vienlaikus, kā komitejas locekļiem pastāstīja departamenta pārstāvji, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) esot mainījusi pieeju pret vietvaru teritoriju plānojumu izvērtēšanu, nosakot, ka pēc publiskās apspriedes var veikt tikai tādus precizējumus saistošajā daļā, kas neskar personu tiesiskās intereses.

Rezultātā VARAM esot atcēlusi Mārupes un Jelgavas novada teritorijas plānojumus, tādēļ departaments rosina arī RTP2030 trešo reizi nodot sabiedriskai apspriedei, lai novērstu procedūras pārkāpuma risku.

Departamentā gan vērš uzmanību, ka saistībā ar VARAM virzītajiem grozījumiem Teritorijas attīstības plānošanas likumā, jaunus teritorijas plānošanas dokumentus pašvaldības ir tiesīgas pieņemt tikai līdz šī gada 1.jūnijam. Pretējā gadījumā dokumentu varēs apstiprināt tikai pēc 2021.gadā plānotajām pašvaldību vēlēšanām.

Vienlaikus pašvaldības pārstāvji neslēpa nostāju, ka ņemot vērā VARAM mainīto pieeju, dome pēc būtības nedrīkstēs ieviest saņemtos jaunos priekšlikumus, atkal nenododot tos sabiedrības izvērtējumam. 

"Tas sanāk apburtais loks, jo skaidrs, ka tik lielai pilsētai kā Rīgai, nemitīgi būs priekšlikumu par tās plānojumu, tādēļ nav izslēgts, ka šī apspriede būs vairāk informatīva," sacīja departamenta pārstāvji, skaidrojot, ka bieži tiek saņemti priekšlikumi, kuri pēc būtības neskar plānojuma atbildības zonas. 

Piemēram, pēc otrās apspriedes tika iestrādāti 13 saņemtie priekšlikumi, taču absolūtais vairums tika atzīti vai nu par neatbilstošiem regulējumam vai arī neatbilstošiem plānojuma detalizācijas pakāpei. Vienlaikus netika izslēgta iespēja, ka plānojums atkārtoti būs jāpapildina.

Pirmā RTP2030 publiskā apspriešana un Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma apspriešana norisinājās no 2018.gada 9.janvāra līdz 8.februārim un tās laikā tika saņemti 769 iesniegumi. Kopumā tajos tika izteikti 1500 priekšlikumi. Tāpat tika saņemts 51 atzinums no dažādām institūcijām. Rezultātā plānojumu tika lemts nodot pilnveidei.

Otrā dokumenta publiskā apspriešana norisinājās no 2019.gada 13.marta līdz 10.aprīlim. Tās laikā tika saņemti 875 iesniegumi, kuros kopumā izteikti 1200 priekšlikumi.

Patlaban spēkā ir Rīgas teritorijas plānojums 2006.-2018.gadam un tas darbosies līdz brīdim, kad tiks apstiprināts jaunais plānojums.

Sabiedriskā apspriede varēs notikt tikai pēc tam, kad lēmumu šajā jautājumā pieņems arī Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas