Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Red Bull Flugtag Rīga 2008" dēļ Akmens tilta rajonā veidojas sastrēgumi

Svētdien Rīgā notiekošā pašdarināto lidaparātu konkursa Red Bull Flugtag Rīga 2008 dēļ Akmens tiltam tuvējās ielas ir pārpildītas ar transportlīdzekļiem. Veidojas sastrēgumi gan virzienā uz centru, gan no tā, novēroja Diena.

Jau vēstīts, ka konkursa dēļ aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana uz AB dambja un slēgta transportlīdzekļu satiksme Kuģu ielas labās brauktuvēs vienā braukšanas joslā, posmā no Akmens tilta nobrauktuves līdz Trijādības ielai. Tāpat slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp AB dambi un Kuģu ielu un starp Akmens un Vanšu tiltiem.

Kopumā konkursam Red Bull Flugtag Rīga 2008 bija pieteikušās 490 komandas. Tām bija jāiesūta savu pašdarināto lidaparātu skices, kuras vērtēja žūrija un izvēlējās 46 komandas, kuras arī startēs 31. augustā AB dambī.

Konkursu Red Bull Flugtag Rīga 2008 vadīs Pauls Timrots un Baiba Sipeniece – Gavare. Savukārt komandu lidojumus un priekšnesumus vērtēs žūrija, kuras sastāvā strādās Mārtiņš Rubenis, Maija Rozīte, Intars Rešetins, Binnija Ārberga, Valters Krauze, Jana Duļevska, Ivars Caune un citi. Konkursa norisei varēs vērot arī vairākos lielformāta ekrānos, kas tiks uzstādīti AB dambja apkārtnē.

Red Bull Flugtag Rīga 2008 ietvaros, pirmo reizi pēdējo 30 gadu laikā, Latvijas galvaspilsētā notiks iespaidīgs aeroakrobātikas komandas Flying Bulls avio šovs. Komanda Flying Bulls demonstrē iespaidīgu aeroakrobātikas priekšnesumu, lidojot ar četrām Zlin Z50 lidmašīnām. Flying Bulls sastāvā uzstājas Miroslavs Kreici, Jirži Sallers, Jirži Vepreks un Radka Mahova, kas ir arī komandas kapteine. Radka Mahova ir vienīgā sieviete pasaulē, kas vada aeroakrobātikas komandu. Flying Bulls programma ir aptuveni 20 minūtes gara un tajā ir iekļauti gan komandas, gan individuālie augstākās pilotāžas triki. Aeroakrobātikas priekšnesums noslēgs Red Bull Flugtag Rīga 2008 konkursa komandu uzstāšanos, plānots, ka avio šovs sāksies plkst. 17.30. Flying Bulls uzstāsies virs Daugavas starp Akmens un Vanšu tiltiem.

Pasākuma Red Bull Flugtag Rīga 2008 gaitā ir plānots arī vadāmo pūķu priekšnesums, kuru sniegs Red Bull Kite Team. Šīs komandas sastāvā uzstājas seši sportisti, kas ir ieguvuši augstas godalgas pasaules līmeņa vadāmo pūķu sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas