Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reinbahu uz diviem mēnešiem norīko zemākā amatā

Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) direktors Vitālijs Reinbahs uz diviem mēnešiem norīkots departamenta Kontroles dienesta vecākā kontroliera amatā. Tas darīts saistībā ar Augstākās tiesas (AT) pagājušajā nedēļā pieņemto lēmumu tiesvedībā par Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) lēmumu par Reinbaha atlaišanu no RDSD direktora amata.

Ušakovs ar domes Sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību Dienai skaidroja, ka Reinbahs norīkots citā amatā atbilstoši Darba likumā noteiktajām darba devēja tiesībām. Likums paredz, ka citā amatā var norīkot ne ilgāk kā uz termiņu līdz diviem mēnešiem.

Vecākā kontroliera amats, kurā norīkots Reinbahs, bijis vakants.

Mērs arī pauž pārliecību, ka tiesa savā lēmumā nav vērtējusi Reinbaha atstādināšanas apstākļus, kā arī nav izskatījusi lietu pēc būtības. “Par departamenta tālāko darba organizāciju tiks lemts tuvākajā laikā, ievērojot tiesas lēmumu, Darba likuma prasības un vienlaicīgi rūpējoties par departamenta darbu kopumā, ņemot vērā visus pienākumus, kas saistīti ar jauno ielu remontdarbu sezonas sākumu,” norāda Ušakovs.

Pats Reinbahs Dienai stāsta, ka rīkojumu par savu pārcelšanu saņēmis pirmdien, kas nozīmē, ka jaunajā amatā viņš stāsies no otrdienas. Jautāts, vai viņš netaisās pārsūdzēt arī lēmumu par norīkošanu citā amatā, Reinbahs norāda, ka pagaidām to neplāno. “Es domāju kādu laiku pastrādāt šajā amatā un skatīšos, kā viss notiek – vai viss ir likumam atbilstoši un tad varēs vērtēt [vai pārsūdzēt lēmumu par norīkošanu citā amatā],” saka Reinbahs.

LNT Ziņās Reinbahs, komentējot Ušakova rīcību, apgalvoja, ka "tas ir mēģinājums mani morāli salauzt, parādīt, kur ir mana vieta." Viņš arī piebilda, ka ir gatavs turpināt  "cīņu ar domi, lai arī citiem parādītu, ka par savām tiesībām ir jācīnās neatkarīgi no tā, kādu amatu ieņem pāridarītāji".

Jāatgādina, ka 2016. gada augustā Ušakovs toreizējam RDSD direktoram Reinbaham izteica neuzticību, bet pilnībā atlaist viņu nevarēja, jo pret to iebilda arodbiedrība. Rienbaham tika noteikta dīkstāve, tādējādi reālus pienākumus viņš amatā neveica, bet alga tika maksāta. Reinbahs Ušakova lēmumu par atlaišanu pārsūdzēja vairākās tiesu instancēs, līdz AT pagājušajā nedēļā tiesvedību izbeidza, kas nozīmē, ka Reinbahu no RDSD direktora amata atlaist nevar.

Par RDSD direktora pienākumu izpildītāju iecēla Emīlu Jakrinu, tādējādi alga joprojām tiek maksāta diviem RDSD vadītājiem.

Top komentāri

Ušakova kungs!
U
Augstākā tiesa kā trešā instance neskata lietas pēc būtības, bet tikai pārbauda, vai tiesību normas ir pareizi piemērotas. Pēc būtības lietas izskata pirmā un otrā tiesu instance.
Pilsētnieks no laukiem
P
Ušakov, negribi RS par kontrolieri pastrādāt?
Kuzjakins un Murelsons
K
Kas Ušakovam tīra Kuzjas un Mura kaķu mājiņas? Vai viņš šo silto vietiņu glabā priekš sevis, kad pamatojoties uz likumpārkāpumiem viņu atcels no amata?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas