Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīdzinieki atbalsta skolēnu formu ieviešanu

Trešdaļa rīdzinieku atbalsta skolas formu ieviešanu Rīgas skolās, konstatēts _SKDS _aptaujā.

Lūgti paust savu attieksmi pret obligātu skolēnu formu ieviešanu Rīgas skolās, aptaujātie biežāk pauduši pozitīvu attieksmi – 30% to «viennozīmīgi atbalsta». Vēl 12% respondentu to «atbalsta, bet tikai tad, ja par to nav jāmaksā vecākiem – to iegādi pilnīgi sedz valsts vai pašvaldība», un 10% «atbalsta, bet tikai tad, ja valsts vai pašvaldība daļēji sedz tas iegādes izdevumus, un vecākiem ir jāmaksā tikai daļa».

Viedokli, ka «lēmums par skolēnu formu ieviešanu ir jāpieņem katrā skolā atsevišķi, par to vienojoties vecākiem, nevis pilsētā kopumā», atbalstīja 15%, bet negatīvu attieksmi («esmu pret obligātu skolēnu formu ieviešanu») pauda 20% aptaujāto, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

No rīdziniekiem, kuriem ir bērni, kas apmeklē skolu Rīgā, 28% noteikti atbalstīja skolēnu formu ieviešanu, vēl 16% piekrita formām, ja to iegādi pilnīgi sedz valsts vai pašvaldība, un vēl 9% pauda atbalstu formām, ja valsts vai pašvaldība daļēji sedz tas iegādes izdevumus. Savukārt 25% noteikti bija pret obligātu skolēnu formu ieviešanu.

Visbiežāk atbalstu idejai ieviest obligātās skolēnu formas Rīgas skolās izteica sievietes, iedzīvotāji, kuri vecāki par 55 gadiem un Ziemeļu rajonā dzīvojošie.

Savukārt Centra rajonā un Vidzemes priekšpilsētā aptaujātie visbiežāk norādīja, ka lēmums ieviest obligātās formas ir jāpieņem katrā skolā atsevišķi, par to vienojoties vecākiem. Noraidošu attieksmi pret obligātajām skolas formām visbiežāk pauda jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

SKDS aptaujāja 801 rīdzinieku, no tiem 175 apstiprināja, ka viņu ģimenē ir skolas vecuma bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas